سرافراز مطرح کرد:

شبکه‌های امروز تعاملی حرکت کنند/ عربستان درباره منا پاسخگو باشد

رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به اتفاقات منا، گفت: دولت عربستان به جای توجیه کردن باید نسبت به این اتفاق پاسخگو باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد سرافراز رئیس سازمان صدا و سیما در مراسم «بیست و چهار ساعته شدن سیمای اردو» که امروز چهارشنبه هشتم مهر برگزار شد، گفت: امیدواریم این آغازی برای ارتباطات بیشتر با مسلمانان شبه قاره و اردوزبان‌های منطقه باشد. زبان اردو مخاطبان زیادی در شبه قاره هند و همچنین دیگر مناطق جهان دارد و زبان مسلمانان ماست، بنابراین حفظ این زبان هم به نوعی موضوعیت دارد چرا که در حوزه شبه قاره هند در کنار زبان فارسی، اشتراکات زیاد دیگری میان فرهنگ اردو و زبان فارسی وجود دارد.
 
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به تاریخ چند هزار ساله زبان فارسی اظهار کرد: زبان فارسی به بسیاری از نقاط دیگر جهان هم رفته است و آنچه که این زبان را برجسته کرده، اشعار ما در این زبان است که سابقه‌ای بسیار طولانی دارد و بسیاری از مردمان منطقه در سالیان دراز اشعار فارسی را نسل به نسل حفظ کرده‌اند. امیدواریم شبکه اردو، پل ارتباطی فرهنگی برای ترویج زبان فارسی و فرهنگ اسلامی و احیای این زبان و فرهنگ در شبه قاره هند باشد. وقتی استعمار انگلیس وارد هند شد، سعی کرد فرهنگ و زبان اسلامی از آن منطقه بگیرد و ما امیدواریم این فرهنگ و زبان دوباره احیا شود.
 
وی در ادامه به حضور طلبه‌های حوزه‌های علمیه با زبان اردو در سیمای اردو اشاره کرد و گفت: طلبه‌های فاضل حوزه‌های علمیه هم‌اکنون در رادیو و تلویزیون اردو مشغول به کار هستند و من از همه آن‌هایی که در این شبکه فعال هستند، از هند و پاکستان گرفته تا ایرانی‌ها سپاسگزارم. امیدوارم ۲۴ ساعته شدن این سیما، آغاز خوبی باشد تا برنامه‌ها در کنار سایر شبکه‌های فرامرزی که چاره‌ای جز ۲۴ ساعته شدن ندارند، پخش شود.
 
سرافراز درباره رویکرد فعالیت ۲۴ ساعته شبکه‌ها و افزایش ساعت بدون افزایش بودجه، گفت: با این رویکرد هم هویت شبکه‌ها برای مخاطب حفظ شده و هم زمان دسترسی به آن‌ها زیاد می‌شود. البته منظور این نیست که شبکه‌ها به صورت ۲۴ساعته برنامه تولید کنند، بلکه این شبکه‌ها ۲۴ ساعت کنداکتور پخش دارند. سیمای اردو با استفاده از امکانات فنی، ظرفیت‌های نیروی انسانی و با بودجه جاری خود توانست این امکان را ایجاد کند و این مهم است که این شبکه در شرایط فعلی سازمان و مسائل مالی که وجود دارد، بودجه‌های کلان طلب نکرده‌اند.
 
وی با تاکید بر تعاملی شدن شبکه‌های جدید، اظهار کرد: شبکه‌های جدید باید تعاملی باشند زیرا در دوره جدید شبکه‌ها نمی‌توانند به گونه یک طرفه با مخاطب صحبت کنند. بخشی از این تعامل از طریق فضای مجازی امکانپذیر می‌شود تا مخاطب هم بتواند نظرش را ارائه کند و حضوری جدی و پررنگ نسبت به امر برنامه‌سازی داشته باشد. انتظار ما این است که تولیدات در دوره کنونی با کیفیت بالایی ارائه شود و شاید فعلا لزومی نباشد که کمیت برنامه‌ها را تا ۲۴ ساعت افزایش دهیم. هدف ما این است که با توجه به شرایطی که در آن قرار گرفته‌ایم، شبکه‌هایی پرمخاطب و تاثیرگذار داشته باشیم، چرا که ما در حوزه مسائل فرهنگی و دینی، اشتراکات زیادی با بسیاری از مردمان منطقه داریم که می‌توانیم درباره آن‌ها سخن بگوییم.
 
رئیس سازمان صدا و سیما در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه منا اشاره کرد و گفت: اکنون در شرایطی هستیم که حادثه بزرگ منا که در روز عید قربان رخ داد، عید مسلمانان را به عزا تبدیل کرد. اکنون حدود یک هفته از این حادثه می‌گذرد و دولت عربستان تاکنون هیچ توضیحی درباره این فاجعه ارائه نکرده است؛ فاجعه‌ای که هزاران نفر در آن مُرده‌اند و دولتی که باید خود را مسئول بداند، سخنی نمی‌گوید در حالی که این مسلمانان برای عبادت و زیارت خانه خدا به مکه رفته بودند و دولت عربستان باید توضیح دهد که چرا راه را بر مسلمانان بسته است.
 
سرافراز افزود: من آخرین پاسخ‌های دولت عربستان را دیده‌ام که آن‌ها همچنان بیان می‌کنند که باید اتفاق را بررسی کنند. میلیاردها دلار خرج می‌شود در حالی که امنیت مسلمانان حفظ نمی‌شود. من به یاد ندارم در طول حکومت خاندان آل‌سعود در هنگام اعمال حج چنین فاجعه‌ای با این ابعاد گسترده رخ داده باشد. حتی رسم بر این است که وقتی مسلمانان و حجاج به این صورت دچار مشکل می‌شوند، باید امدادگران به سرعت خود را برسانند و مسلمانان را نجات دهند. عربستان هم همیشه تبلیغات زیادی می‌کند که از هلی‌کوپتر و دوربین‌های متعدد برخوردار است اما تصاویر آن‌ها از دوربین‌ها نه تنها ارائه نشده است، بلکه حتی دوربین‌ها و تصاویر ضبط شده مردم را هم گرفته‌اند و اجازه نمی‌دهند کسی فیلم‌اش را به صورت مستند ارائه کند.
 
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه از دولت عربستان انتظار می‌رفت که راه را برای کمک کردن باز کند، گفت: عربستان باید شرایط را برای کمک فراهم می‌کرد. حاجیان زیادی آنجا بودند که در شرایط بدی با تشنگی ساعت‌ها روی زمین‌ افتاده بودند و کسی به آن‌ها کمک نمی‌کرد و این سؤال وجود دارد که چرا اجازه دادند این تلفات به شدت بالا برود.
 
وی با طرح این سؤال که چرا اکنون اجازه نمی‌دهند تکلیف جنازه‌ها مشخص شود، یادآور شد: ما در این چند روز در صدا و سیما زمان بازگشت جنازه‌های پاک زائران را چندین بار اعلام کرده‌ایم اما بازگشت آن‌ها هر روز عقب می‌افتد و دولت عربستان پیکرها را به ما تحویل نمی‌دهد. دولت عربستان با انواع و اقسام شیوه‌ها، تحویل این پیکرها را به تاخیر می‌اندازد. حتی آن‌ها چند روز بعد از حادثه، جنازه‌ها را در کانتینرها قرار دادند و باز هم تکلیف جنازه‌ها مشخص نبود. اگر به این ماجرا نگاه کنیم، حادثه از هر جهت تاسف‌بار است و قابل توجیه نیست؛ حادثه‌ای به این فجیعی اتفاق افتاده که از نظر حقوق بشر قابل پیگیری است و این مشخص است که وقتی عده‌ای زائر یا حتی توریست به کشوری می‌روند، آن کشور مسئولیت این گروه را بر عهده دارد و باید پاسخگو باشد.
 
سرافراز ادامه داد: رسانه‌های عربستان فرافکنی می‌کنند و شروع به کاریکاتور کشیدن و متهم کردن حاجیان و ایرانیان کرده‌اند. آن‌ها به جای اینکه عذرخواهی کنند، دلیل بیاورند و یا حداقل پیکرهای حجاج را تحویل دهند، دست به اقدامات دیگری می‌زنند و هر روز که می‌گذرد، این اتفاق ابعاد بدتری پیدا می‌کند.
 
رئیس رسانه ملی در پایان سخنان‌اش در این مراسم که کلیه بخش‌ها و همچنین سخنرانی‌های آن از طریق یک فیلم ضبط شده، پخش شدند و حتی بُرش کیک ۲۴ ساعته شدن سیمای اردو نیز به صورت ضبط شده نشان داده شد، با لحنی طنز گفت: برگزاری این مراسم به صورت مجازی و ضبط شده، خوب بود اما کاش قسمت بُرش کیک به صورت حقیقی اجرا می‌شد.
 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار