دهمین دوره بازی های المپیک 1932 لس آنجلس

دهمین دوره بازی های المپیک به میزبانی لس آنجلس امریکا برگزار شد.

دهمین دوره بازی های المپیک 1932 لس آنجلسبه گزارش خبرنگار حوزه دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب قصد داریم به بررسی تمامی ابعاد و جزئیات دهمین دوره بازی های المپیک بپردازیم:

زمان برگزاری: 30 ژوئیه لغایت 14 اوت

تعداد کشورهای شرکت کننده: 37 کشور

تعداد ورزشکارن: 1408 نفر (1281 مرد- 127 زن)

تعداد رشته های ورزشی: 14 رشته

تعداد رویدادها: 117 ماده

رشته های ورزشی: دو و میدانی، مشت زنی، دوچرخه سواری، سوارکاری، شمشیربازی، ژیمناستیک، هاکی، پنجگانۀ مدرن، قایقرانی پاروئی، تیراندازی، شنا، وزنه برداری، کشتی، قایقرانی بادبانی

در این دوره، با توجه به وضعیت نه چندان مطلوب اقتصادی در سراسر جهان، کمیتۀ برگزاری المپیک لس آنجلس یارانه ای برای ایاب و ذهاب و اسکان تیم های شرکت کننده در نظر گرفت. بااین حال، تعداد شرکت کنندگان در مقایسه باالمپیک آمستردام، تقریباً نصف شد. این نزول شرکت کنندگان، برای کشور میزبان و کمیتۀ بینالمللی المپیک چندان مطلوب نبود.

استادیوم اصلی المپیک به «سبک رومی» ساخته شد که یادآور المپیک 1896 آتن بود. این استادیوم، جمعیت کثیری بالغ بر 101000 تماشاگر را در خودجا داده بود. در این دوره، به منظور تعیین برندۀ مسابقات دو و میدانی، برای اولین بار از سیستم عکس برداری در خط پایان استفاده شد. این کار از بروز بحثهای بی مورد جلوگیری کرد. ضمن آن که در دوهای سرعت، خطای داوران را به صفر رسانید. در این دوره از بازیهای المپیک برای اولین بار سکوی قهرمانی با سه پله مورد استفاده قرار گرفت.

یک زن ورزشکاربه نام میلدرید اجازه یافت تا در سه رشتۀ پرتاب نیزه، 80 متر با مانع و پرش ارتفاع شرکت کند. او در دو رشتۀ اول، قهرمان شد. در رشتۀسوم نیز نزدیک به پیروزی بود که شیوه و روش او را غیرقانونی اعلام کردند و او را به مقام دوم تنزل دادند. با این حال، موفقیت هایش باعث شد که او را تنها ورزشکار زن تاریخ بازیهای المپیک تا پایان قرن بیستم بدانند، قهرمانی که در سه رشته از دو و میدانی مدال گرفته است.

امی همپسون دوندۀ انگلیسی برای چهارمین بار پیاپی در بازی المپیک قهرمان دو 800 متر شد. این موفقیت برای کشورش تا به امروز توسط فرد دیگری تکرار نشده است. ضمن آن که تا سال 1980، یعنی المپیک مسکو، هیچ دوندۀ دیگری ازکشورش مدال طلا نگرفت. لوئیجی بکالی در دو 1500 متر پیروز شد. او با دادن سلام نازی به روی سکوی قهرمانی رفت و برگزار کنندگان را متحیر ساخت. همین امر باعث شد که برگزارکنندگان در پی پاسخ به این سؤال باشند که : «آیا به طور کلی، استفاده از سکوی قهرمانی، فکر خوبی برای بیان عقاید است؟»

مفهوم این حرکت او چهار سال بعد در المپیک برلین در سال 1936 روشن شد.

ادوارد، قایقران بریتانیایی توانست در یک بعد از ظهر و در فاصلۀ بسیار کمی (با تعویض قایق در رشتۀدیگری) دو مدال طلا نصیب کشورش کند.

نتایج برتر و بهترین ها

بهترین نتیجۀ انفرادی را استفان پلی از مجارستان به دست آورد. او 4 مدال (2 طلا، 2 نقره) از رشته ژیمناستیک از از آن خود ساخت. پس از او، ورزشکاری از کشور ایتالیا به نام جولیو گادینی در رشتۀشمشیربازی توانست 4 مدال (3 نقره، 1 برنز) به دست آورد. هکی ساولانین فنلاندی نیز در رشتۀ ژیمناستیک توانست 4 مدال (1 نقره، 3 برنز) کسب کند. شناگر امریکایی به نام هلن مدیسن توانست 3 مدال طلا را از آن خود سازد. رومئونری ایتالیایی در رشتۀ ژیمناستیک به تنهایی 3 مدال طلا به دست آورد.

6 ورزشکار دیگر هر یک 3 مدال گرفتند. ضمن آنکه 13 نفر دیگر هم هر یک 2 مدال طلا دریافت کردند.

جوان ترین مرد ورزشکار شرکت کننده که مدال طلا هم گرفت، شناگر ژاپنی به نام کاسوکیتا مورا با 14 سال سن بود.

جوان ترین زن ورزشکار شرکت کننده که مدال به دست اورد، شناگر آمریکایی به نام کاترین راولز با 14 سال سن بود.

جوان ترین زن ورزشکار که مدال طلا گرفت کلاری دنیس استرالیایی در رشته شنا با 16 سال سن بود.

مسن ترین مرد ورزشکاری که مدال گرفت، هیرام توتلی با 49 سال سن، سوارکاری از آمریکا بود.

مسن ترین ورزشکاری که مدال طلا به دست آورد، ورزشکار قایقرانی بادبانی به نام پیرپونت داویس با 47 سال سن بود.

مسن ترین ورزشکارزنیکه مدال طلا هم به دست آورد لیلیان کوپلند با 27 سال سن از آمریکا بود.


انتهای پیام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار