جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرقانونی در اراضی کشاورزی و باغی

معاون قضایی دادگستری فارس از جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرقانونی در اراضی کشاورزی و باغی خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید مصطفی بحرینی در نشست تخصصی قضات شعب ویژه منابع طبیعی و کارشناسان حقوقی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به وضعیت کنونی تغییر کاربری‌های انجام شده در اراضی کشاورزی و مبارزه با زمین خواری، گفت: با هماهنگی‌های لازم با مسئولان ذیربط می‌توان از بسیاری از تصرفات غیرقانونی اراضی ملی و نیز تغییر کاربری‌های غیرقانونی در اراضی کشاورزی و باغی جلوگیری کرد.

او با اشاره به وقوع پدیده زمین خواری و تصرف غیرقانونی اراضی ملی در استان، بر نظارت و اقدام جمعی برای پیشگیری از این پدید شوم تاکید کرد.

 بحرینی افزود: حل مشکلات و موانع حقوقی در بخش‌هایی از اراضی ملی نیازمند پیگیری بیش از پیش مسئولان و دستگاه‌های مسئول است تا ضمن محفوظ ماندن حقوق مردم با اشخاص سودجو نیز برخورد شود.

سرپرست دادگاه‌های تجدید نظر استان فارس در ادامه بر رسیدگی فوری به پرونده‌های کمیسیون ماده واحده تاکید و اضافه کرد: بالابودن حجم پرونده‌‏های ورودی به دستگاه قضایی به ویژه حجم پرونده‌‏های کمیسیون ماده واحده یکی از ضعف‌های مهم در فرآیند رسیدگی به این پرونده‌هاست که علاوه بر افزایش هزینه‌های کارشناسی مانع بزرگی برای حل ریشه‏‌ای اختلافات و کاهش دعاوی است.

اسماعیل اکبری، جانشین معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس نیز در این جلسه با اشاره به گستردگی اراضی ملی و حساسیت بالای این حوزه اظهار کرد: حفاظت از این منابع نیازمند استفاده از ابزار و ظرفیت‌های قوی است.

او افزود: در این راستا باید با استفاده از توان و پتانسیل نیرو‌های حقوقی اصلح و متعهد برای مقابله با سودجویان و متجاوزان اراضی ملی و حل و فصل پرونده‌های موجود منابع طبیعی گام برداشت.

اکبری با اشاره به فشار سنگین حوزه کاری کارشناسان حقوقی منابع طبیعی عنوان کرد: کار در این حوزه بسیار سنگین و گسترده بوده و مستلزم دقت و حساسیت زیادی است.

شهرام منتصری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس هم در این جلسه ضمن قدردانی از حمایت‌ها و تعامل خوب دستگاه قضایی با مجموعه منابع طبیعی گفت: بدون حمایت‌های دستگاه قضایی مقابله با سودجویان و متصرفان عرصه‌های منابع طبیعی امکان پذیر نخواهد بود.

منتصری با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام گرفته در راستای حفاظت از اراضی ملی استان، افزود: اجرای کمربند حفاظتی وجایگزینی سوخت‌های فسیلی و نیز اجرای پروژه کاداستر در سطح دو و نیم میلیون هکتار از اراضی ملی استان از جمله مهمترین اقدامات حفاظت فیزیکی در این عرصه‌هاست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار