گیاهان کوهی سهند زینت بخش سفره‌های مردم

گیاهان کوهی دامنه سهند این روز‌ها زینت بخش سفره‌های مردم مراغه است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز ، گیاهان کوهی دامنه سهند این روز‌ها زینت بخش سفره‌های مردم مراغه است.

با رویش گیاهان در طبیعت بیش از ۶۰ نوع گیاه خوراکی با خاصیت‌های غذایی و دارویی روانه سفره‌های مردم در مراغه می‌شود.

همزمان با برداشت این گیاهان بازارچه‌ای با ۳۰ غرفه و اشتغال زایی بیش از ۶۰ نفر در شهر مراغه فعال و انواع گیاهان کوهی در آن عرضه می‌شود.

قار ترسی، کنگر، گزنه، ریواس، قازی یاغی، شینگ، سورولو، گل آقا، بزگوش و پونه کوهی بیشتر در این بازاربه فروش می‌درسد.

با وارد شدن گیاهان کوهی به بازار ذائقه مردم نیز تغییر کرده ومصرف گوشت، برنج و حبوبات به نحو چشمگیری کاهش می‌یابد.

این گیاهان با خاصیت و طبیعت گرم درمان کننده بیماری‌های تنفسی، گوارشی و فصلی و نیز موثر در درمان بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

گیاهان کوهی در بهار به صورت تازه خو‌ری برای تهیه آبگوشت مخصوص، خورشت، کوکو، آش و غذا‌های محلی استفاده می‌شود.

این گیاهان خوش خوراک در دیگر فصل‌های سال نیز به صورت خشک شده یا به صورت فریز و یخ زده مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

بازار گیاهان کوهی مراغه امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا ۱۵ روز دیرتر و از اول اردیبهشت کارخود را آغاز کرده و تا آخر خرداد در میدان عبدالقادر مراغه دایراست.

اما چند توصیه برای مصرف کنندگان این گیاهان، به خاطر کرونا حتما موقع استفاده کاملا شسته شود و کسانی که قصد خرید از این بازار را دارند حتما موقع حضور در بازارماسک و دستکس به همراه داشته باشند.

کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع رویشگاه هزار گونه گیاهی در آذربایجان شرقی است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.