پهپاد کشاورزی ساخت ایران به بازار می‌آید

نماینده شرکت دانش بنیان کشاورز یار رباتیک شریف در استان فارس گفت: این شرکت به دنبال هوشمند سازی کشاورزی است از این رو پهپاد کشاورزی DJI Agras T۱۶ در این شرکت شبیه سازی شده است و تا پایان مهر ماه به بازار می‌آید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سجاد جاویدی در حاشیه سمپاشی و محلول پاشی آزمایشی مزارع کلم منطقه مبارک آباد، اظهار کرد: پهپاد بومی شده ۴۰ درصد ارزان‌تر از نمونه خارجی خود است و قیمت تمام شده آن برای یک دستگاه با ظرفیت حمل ۱۶ لیتر حدود ۳۵۰ میلیون تومان بر آورد می‌شود.

او با بیان اینکه در کشاورزی هوشمند نظارت و مدیریت مزارع با در اختیار قرار گرفتن لحظه‌ای اطلاعات آسان می‌شود، تصریح کرد: پهپاد T۱۶ از سرعت بالایی برخوردار و اولویت کاربرد آن در مزارع است و می‌تواند در هر ۱۵ دقیقه یک و نیم هکتار از مزرعه را مورد پاشش کامل قرار دهد.

 جاویدی با اشاره به اینکه کاربرد پهپاد در مزارعی که خسارت‌های ناشی از لهیدگی محصول در آن به واسطه عبور و مرور ادوات سمپاشی زیاد است، بسیار حائز اهمیت بوده، ابراز کرد: امیدواریم با استفاده از این فن آوری نوین، در مزارع هزینه تولید محصولات کشاورزی را کاهش دهیم.

به گفته او، هزینه استفاده از پهپاد به منظور سمپاشی یا محلول پاشی در هر هکتار از مزارع و باغ‌ها به واسطه سطح مورد نظر و عوارض موجود در زمین متفاوت است و مبلغی بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان را در بر می‌گیرد.

جاویدی گفت: پرواز پهپاد‌ها (پرنده هدایت پذیر از دور) با کاربرد کشاورزی تحت نظارت مرکز ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی کشور و کار گروه پهپاد‌های اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران است.

ترویج فن آوری‌های نوین در کشاورزی در دستور کار است

رئیس مرکز جهاد کشاورزی مبارک آباد گفت: استفاده از این پهباد و نمایش توانمندی آن در راستای ترویج به کار گیری فن آوری‌های نوین در کشاورزی منطقه انجام شده است.

مهدی انصاری بیان کرد: صرفه جویی در آب، کاهش نیروی انسانی مورد نیاز، پیشگیری از آلودگی‌های زیست محیطی، کاهش خسارت له شدگی ناشی از حذف تردد ماشین آلات کشاورزی و به طور کلی کاهش هزینه تولید محصول از مهم‌ترین مزایای استفاده از پهپاد‌ها است.

او اضافه کرد: بعضا افزایش اثر بخشی سموم و هدفمند شدن آن، کاهش زمان مورد نیاز و توجه به سلامت کاربران دستگاه سمپاش از دیگر محاسن استفاده از پهپاد در سمپاشی مزارع خواهد بود.

انصاری تاکید کرد: کشاورزان علاقه‌مند به خرید پهپاد پس از اخذ مشاوره‌های فنی و با گذراندن دوره آموزشی لازم و سپری کردن مراحل ویژه می‌توانند از تسهیلات کم بهره برای خرید دستگاه بهره‌مند شوند.

افزایش جمعیت و نیاز به غذای بیشتر یک ضرورت جهانی است که کشاورزی باید به آن پاسخگو باشد از این رو صنعت کشاورزی در جهان برای تامین نیاز غذایی مردم نیازمند تحول است؛ قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار