پشت پرده مافیای فیسبوک علیه تیک تاک

در دنیای امروز، تحریم‌های ظالمانه و استکباری آمریکا مانند تیغ تیزی گلوی شرکت‌های بین المللی در سراسر جهان را نشانه رفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در آگوست سال جاری میلادی، ترامپ رئیس جمهور آمریکا طی دستوری اجرایی اعلام کرد: طبق تحقیق کمیسیون سرمایه گذاری خارج از کشور آمریکا، شرکت فناوری اینترنتی چینی با نام ByteDance باید طی ۹۰ روز تمام اموال خود که جهت اداره نرم افزار تیک تاک در آمریکا کاربری دارد را بفروشد یا واگذار کند.

CFIUS مخفف کمیته‌ای است که به طور خاص مسئول بررسی سرمایه گذاری‌های خارجی در ایالات متحده است. این کمیته همچنین "سلاحی مخفی ورای آژانس‌های اطلاعاتی و نظامی ایالات متحده" نامیده می‌شود. درصورتی که CFIUS تشخیص دهد قراردادی امنیت ملی ایالات متحده را تهدید می‌کند، می‌تواند آن قرارداد را متوقف کند و این امر حتی می‌تواند شامل قرارداد‌هایی شود که سال‌های گذشته منعقد شده اند.

سوالی که در ذهن افکار عمومی جهان به وجود آمده این است که کدام نوع قرارداد تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب می‌شود؟ متأسفانه CFIUS در پاسخ به این سوال، استاندارد‌های مشخصی ارائه نداده و به این پاسخ اکتفا کرده است که: "تعیین تهدید‌های امنیت ملی نیز یک راز دولتی است و افشای اساس قضاوت ممکن است منافع ملی را به خطر بیندازد. " به عبارت دیگر، معنای این پاسخ آن است که دولت آمریکا در مورد قوانین حرف آخر را می‌زند و همه چیز تابع آمریکاست.

سوال دیگر این است که آیا تیک تاک که یک پلتفرم شبکه اجتماعی با محتوای ویدئوی کوتاه چینی و مورد علاقه نوجوانان سراسر جهان است نیز می‌تواند تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به حساب بیاید یا خیر؟

همگان می‌دانند که تیک تاک در راستای مطابقت با قوانین و مقررات آمریکا تغییرات بسیاری داشته است. داده‌های کاربران جهانی تیک تاک در ایالت ویرجینیای آمریکا ذخیره می‌شود و فقط یک سرور پشتیبان در سنگاپور وجود دارد. همه داده‌ها مستقل از شرکت مادر هستند. مدیر عامل، افسر امنیت اطلاعات، مدیریت امور حقوقی و شرکت حسابرسی امنیت داده‌ها که این داده‌ها را مدیریت می‌کنند نیز همگی آمریکایی هستند.


بیشتر بخوانید

ایالات متحده که به عنوان "آزادترین بازار سرمایه" شناخته می‌شد، مدتیست سیگنالی مبنی بر گونه‌ای جدید از تجارت موسوم به "افتتاح تجارت آمریکایی" برای سرمایه گذاران خارج از این کشور ارسال می‌کند. این سیگنال و عملیات جعبه سیاه CFIUS بسیاری از سرمایه گذاران خارجی در آمریکا را سردرگم کرده است.

علاوه بر چین، متحدان قدیمی ایالات متحده یعنی ژاپن، کانادا، فرانسه و انگلستان نیز در معرض اتهامات CFIUS هستند. در سال ۱۹۸۰، شرکت فوجیتسو ژاپن برای خرید از شرکت تولیدی قطعات نیمه هادی فایرچایلد در ایالات متحده، باعث نارضایتی دولت آمریکا شد. تحت فشار دولت ریگان، شرکت نیمه هادی فایرچایلد، همکاری با فوجیتسو را رها کرد. در سال ۲۰۰۵، اپراتور بندر دولتی امارات متحده عربی با نام DP World حق مدیریت شش بندر بزرگ ایالات متحده را بدست آورد که در ابتدا توسط CFIUS تأیید شد، اما این شرکت نیز در نهایت مجبور به ترک قرارداد شد.

دست سیاه CFIUS در اتاق تاریک یکجانبه گرایی آمریکایی، "قاتل تجارت" بی رحمی شده است که پشت در باز پنهان می‌شود. این کمیته همچنین برای برخی سودجویان دولت آمریکا، ابزاری عالی برای دستکاری مخفیانه قرارداد‌های تجاری شده است.

سوالی که مطرح می‌شود این است: چاقوی تیز CFIUS در دست کیست؟ پاسخ به این سوال و کشف حقیقت با نگاهی به پرونده تیک تاک، کار دشواری نیست.

دو سناتور آمریکایی به نام‌های مارکو روبیو و تام کاتن از CFIUS خواستند تا تحقیق و تفحص درباره تیک تاک را آغاز کند. بسیاری از آگاهان سیاسی جهان با این دو نفر آشنا هستند. این دو سناتور متولد دهه ۱۹۷۰، سوپراستار‌های نوظهور عرصه سیاست و چین ستیز‌های پرهیاهوی سنای آمریکا هستند. آن‌ها از لکه دار کردن چین به عنوان سرمایه‌ای برای ارتقای خود استفاده می‌کنند.

این قانونگذاران چین ستیز، برای سرکوب تیک تاک نه تنها به CFIUS مراجعه کردند، بلکه در ژوئیه سال جاری، به طور مشترک نامه‌هایی به آژانس اطلاعات ملی، FBI و وزارت امنیت داخلی آمریکا نوشتند تا نگرانی‌های بیهوده در مورد تیک تاک را تشدید کنند.

آن‌ها در تکاپویی بین آژانس‌های مختلف دولتی ایالات متحده شعله‌های آتش علیه تیک تاک را برافروخته‌تر می‌کردند و مصداق این مثل چینی بودند که "اگر دوباره گفتید و کسی اهمیت نداد، دوباره بگویید".

چرا این قانونگذاران چین ستیز برای تیک تاک دندان تیز کرده اند؟ چه نیرویی آن‌ها را در ورای تلاش برای سرکوب تیک تاک حمایت می‌کند؟

سرنخ‌های موجود توجهات را به غول فناوری آمریکایی یعنی فیس بوک معطوف می‌کند. در سپتامبر ۲۰۱۹، تام کاتن و سایر نمایندگان کنگره جلسه‌ای مخفی برگزار کردند و این مدیر عامل فیس بوک یعنی زاکربرگ بود که آن‌ها را برای ملاقات فراخوانده بود. "واشنگتن پست" موضوع این جلسه را فاش کرد. موضوع جلسه تیک تاک بود.

اندکی پس از جلسه، کاتن و زاکربرگ در موارد مختلف حمله شدیدی را علیه تیک تاک آغاز کردند. کاتن شعله‌های آتش را به کنگره کشاند و زاکربرگ نیز رفتار محافظه کارانه را کنار گذاشت و نوک اسلحه خود را به سمت تیک تاک گرفت.

از اواخر سال ۲۰۱۸، فیس بوک به طور مداوم دو نرم افزار Lasso و Reels را علیه تیک تاک راه اندازی کرد. این دو نرم افزار که در تلاش برای تقلید از تیک تاک بودند هر گز نتوانستند از آن سبقت بگیرند و تیک تاک همچنان در سال ۲۰۲۰ نیز در سرلیست دانلود جهانی قرار دارد. این مسئله باعث شد فیس بوک احساس خطر و بحرانی بی سابقه کند.

در گذشته، فیس بوک با استفاده از سرقت ادبی، تقلید یا خرید‌های خصمانه، تلاش کرد تا بسیاری از رقبا مانند Whatsapp، Instagram و Snapchat را حذف کند ودرمورد همه تقریباً موفق بود. با عرض اندام کردن تیک تاک بود که فیس بوک با اعضای کنگره همپیمان شد تا به تیک تاک حمله کنند.

چاقوی تیز CFIUS را کاخ سفید در اختیار اعضای کنگره مانند روبیو و کاتن گذاشته است و فیس بوک، حامی پشت پرده این ماجراست.

ایالات متحده از محاصره هوآوی گرفته تا ممنوعیت تیک تاک و ویچت، بار‌ها و بار‌ها شرکت‌های پیشرفته اینترنتی و فناوری چین را به بهانه واهی "امنیت ملی" سرکوب کرده و تعداد این اتهامات حیرت آور است. "امنیت ملی" بهانه‌ای مطلق شده است. بدیهی است که هدف واقعی ایالات متحده در نطفه خفه کردن رقبای خارجی و حفظ موقعیت انحصاری این کشور است. این شیوه، مایه تاسف و خطری برای دنیاست.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار