در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مالکیت صندوق بازنشستگی صنعت نفت مجهول است / اساسنامه جدید باید باطل شود

کارشناس امور قرارداد‌های صنعت نفت گفت: مالکیت صندوق بازنشستگی صنعت نفت، در گذشته متعلق به شاغلان و بازنشستگان نفت یعنی اعضای مُشارَک صندوق بود.

منوچهر اناری کارشناس ارشد امور قراردادها، خرید و ممیز در امور اجرایی صنعت نفت در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات اساسنامه جدید صندوق بازنشستگی صنعت نفت، اظهار کرد: بیش از دو سال است که بازنشستگان صنعت نفت در یک تلاطم گسترده قرار گرفته‌اند و تمام خانواده صنعت نفت یعنی هم شاغلان و هم بازنشستگان درگیر این ماجرا شده اند. متاسفانه این ماجرا بعد از صدور اساسنامه جدید صندوق بازنشستگی صنعت نفت در سال ۹۸ شروع شد.

او افزود: این صندوق، در سال ۹۳ دارای یک اساسنامه دیگر بود که در ماده ۳۵ آن، قفل صندوق شکسته شد؛ یعنی بر اساس این ماده مالکیت صندوق متعلق به اعضای مُشارَک صندوق بود و اعضای مُشارَک که شاغلان و بازنشستگان هستند در طول خدمت از حقوق آن‌ها مبالغی به صندوق واریز می شود.

اناری ادامه داد: این ماده قانونی اموال منقول و غیر منقول صندوق را به این اعضای مُشارَک متعلق می‌دانست اما متاسفانه با صدور اساسنامه جدید توسط هیات وزیران، قبل از هر چیزی مالکیت صندوق مجهول شد. در اساسنامه جدید ذکر شده که اموال و دارایی‌های صندوق بازنشستگی صنعت نفت در اختیار صندوق است، اما گفته نشده که صندوق برای چه کسی است؟

صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بودجه‌ای از دولت نمی‌گیرد

او تصریح کرد: این در حالی است که باید اسامی مالکان صندوق در اساسنامه جدید ذکر می‌شد. نکته مهم این است که این صندوق، بدون دریافت حتی یک ریال از طرف دولت‌های گذشته و دولت فعلی یعنی از حدود ۷۰ سال پیش ایجاد شده و هیچ گونه ردیف بودجه‌ای برای آن اختصاص داده نشده است.

این بازنشسته صنعت نفت، همچنین بیان کرد: از یک سو دل نگرانی بازنشستگان صنعت نفت این است که اگر روزی این صندوق به ورشکستگی برسد که البته اطلاعات شرایط فعلی نیز نشان‌دهنده این مسئله است، پشتیبانی مثل سازمان تامین اجتماعی یا سازمان بازنشستگی کشوری وجود ندارد که دولت بخواهد با استفاده از آن ها، حمایتی از بازنشستگان صنعت نفت داشته باشد. از سوی دیگر، مالکیت صندوق نیز در اساسنامه جدید، این نگرانی‌ها را چند برابر کرده است.


بیشتر بخوانید


سرمایه‌های صندوق بازنشستگی صنعت نفت، مشکوک الوصول هستند

او ضمن اشاره به جلسه برگزار شده میان بازنشستگان صنعت نفت با فرزین مینو، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، اظهار کرد: طی جلسه‌ای که با آقای مینو معاون وزیر نفت برگزار شد، او بیان کرد که برای پرداخت مستمری بازنشستگان مشکلی نداریم، بحث مستمری که با نرخ تورم تطابقی ندارد و یک بحث جداگانه است، اما موضوع اصلی سرمایه‌های صندوق است؛ این سرمایه‌ها نامشخص و مشکوک الوصول هستند.

این کارشناس ارشد امور قرارداد‌ها در صندوق نفت، در ادامه توضیح داد: بازنشستگان صنعت نفت دارای یکسری کانون‌های صنفی در ۲۵ نقطه کشور هستند که متاسفانه در زمان نامه نگاری با نهاد‌های مختلف یا وزارت نفت، خود را نماینده تمام بازنشستگان می‌دانند در حالی که نهایتا ۳۰ درصد از بازنشستگان در این کانون‌ها عضو هستند. این کانون‌ها در زمان اعتراض ما نسبت به شرایط صندوق و اساسنامه جدید آن،  به جای همراهی با بازنشسته‌ها بر ضد آن‌ها صحبت می‌کردند.

او تاکید کرد:معاون وزیر نفت دلیل اعتراض بازنشستگان را جویا شد که بیان کردیم، اساسنامه جدید را قبول نداریم و باید باطل شود. حتی یک اساسنامه پیشنهادی نیز ارائه دادیم که به «اساسنامه ۱۰۲» مشهور شده، زیرا ۱۰۲ مرتبه ویرایش شده است. یعنی اساسنامه پیشنهادی ابتدایی را در اختیار کارشناسان و حقوقدانان قرار دادیم و پس از اعمال نظرات آن‌ها، در نهایت به شکل کنونی رسید.

وزیر نفت به پیشنهاد بازنشستگان نفت توجه نکرد!

اناری ادامه داد: این اساسنامه را در تاریخ دوم مهرماه در اختیار وزیر نفت قرار دادیم که متاسفانه هیچ عکس العملی نسبت به این پیشنهاد ما نداشت. ضمن این که در اجلاس سراسری سه روزه‌ای که داشتیم، کانون‌های بازنشستگی که منتخبان ظاهری بازنشستگان هستند نیز، تغییرات عجیبی در این اساسنامه پیشنهادی ایجاد کردند؛ به طور مثال، در ماده ۲۰ این اساسنامه پیشنهادی بیان شده که بررسی حساب‌های مالی صندوق بازنشستگی صنعت نفت، در طی دوره یک ساله باید به سازمان حسابرسی و یک حسابرس مستقل سپرده شود.

او اضافه کرد: وجود این حسابرس مستقل، از ابتدا پیشنهاد خود هیئت دولت بود؛ یعنی، اگر در زمان حسابرسی اختلافی با سازمان حسابرسی ایجاد شد، یک سازمان حسابرسی هم عرض نیز وجود داشته باشد که به این اختلاف رسیدگی کند، اما نمایندگان ظاهری بازنشستگان در کانون‌ها، این قسمت از اساسنامه را حذف کردند در حالی که اساسنامه نقش راهبری دارد و دیگر نمی‌توان برای آن تبصره‌ای ایجاد کرد.

کارشناس ارشد امور قراردادها، خرید و ممیز در امور اجرایی صنعت نفت در پایان تاکید کرد: درخواست بازنشستگان صنعت نفت این است که به دلیل مجهول بودن مالکیت این صندوق در اساسنامه مصوب سال ۹۸ هیات وزیران، اساسنامه جدید باطل شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
India
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹
مرگ بر زنگنه مرگ بر مینو مرگ بر رحمتی مرگ بر زروانی درود بر کسی های که برای بازنشتگان مظلوم صنعت نفت فعالیت می کند
India
علی
۱۱:۳۹ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹
آخه مینو چه کاره هس که باید برای کسانی که ۴۰ سال تو صعنت کارکردن سرطان ریه گرفتن تسمیم بگیره نفرین حق هر ساله ما رو اضافات ۵ ماهه پرداخت نکردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹
معلومه بیصاحبه چطور برای باز نشستها وباز ماندها حقشون را خوردن گفتن شما تک بازمانده هستین بقیه حقو کیزمیخوره رئیس صندوق بازنشستها ازکی نوبت گرفتم برم پیش زنگنه هنوز نوبت نداده خرتوخره بیصاحبه هرکی برسی هست توایران چی قانونی بود صنعت نفت قانونی باشه باید دنبالشو بگیرن تا بسامان برسونن این گردن اون میزاره اون یکی گردن دیگری جدی نیستن فقط حربرمیزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۳ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹
سلام؛ واقعاً وضعیت صندوق‌‌پس‌انداز و بازنشستگی چه از نظر مالکیت و چه از نظر بیلان کاری و سود آوری مشخص نیست و به جولان‌گاه عده‌ای خاص تبدیل شده و صاحبان سرمایه که شاغلین و بلزنشستگان صنعت نفت هستند هیچگونه نظارتی بر وضعیت درآمدی، سرمایه شرکت و فعالیت‌های اقتصادی و عزل و نصب های مجموعه صندوق پس‌انداز و بازنشستگی ندارند. و گروهی خاص بر این صندوق اداره می‌شود که سهامداران اصلی آن که شاغلین و بازنشستگان هستندند پاسخگو نمی‌باشند. و لازم است توسط مسئولین ذیربط مملکتی کارکرد این صندوق بررسی و شفاف شده تا ان‌شاءالله در آینده‌ای نزدیک شاهد بحران و مشکل در این صندوق نباشیم. با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
بانو
۰۰:۵۶ ۲۰ اسفند ۱۳۹۹
12 سال هست که هم دولت دهم و هم یازده و دوازده تلاش می‌کنند به هر طرفندی بر مالکیت صندوق بازنشستگی نفت چنبره بزنند، خجالت آور هست که وزرای نفت هم برده و مجری نقشه های دولت هستند، صندوق نفت داروندارش متعلق به پرسنل شاغل و بازنشسته نفت هست، با اینکه کاملا خصوصی است ولی با نقشه، هیئت امنایی شامل سه وزیر در راس امور گذاشتند که تصمیم گیرنده شده اند، اگر کمی سستی کنیم صندوق ما رو هم اختلاس کرده و برای پرداخت بدهی ها هم به صندوق ما دست درازی می‌کنند، هرچند همین الان هم مشکوک میباشد،طی این دوسال با وارد شدن دولت و اساسنامه جدید که همه ازش بی اطلاع بودند، نمی‌دانیم بجز حقوق بازنشستگی، سرمایه و سود سرمایه گذاریهای ما کجاست و چرا برای رفاه حال بازنشستگان هزینه نمی‌شود و تمام درخواست‌های ما و اعتراضات بس نتیجه هست؟ سابقا بارها دولتهای قبلی به صندوق ما بدهی زیاد داشتند، یعنی یک تک تومنی که دولت وارد صندوق ما نکرده هیچ، بلکه بارها هم قرض نموده است و ما نمی‌دانیم تکلیف بدهی های دولت به صندوق ما چه شد و کجاست؟؟؟!!! وزیر نفت هم هماهنگ با دولت، برای صندوق نقشه های شوم را اجرا میکند
Iran (Islamic Republic of)
کد۲۳
۲۱:۴۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
اقای‌زنگنه‌‌شما‌چه‌مشکلی‌بانفتی‌ها‌بخصوص‌بازنشستگان‌دارید‌‌دنیا دارمکافاته‌
India
ناشناس
۲۱:۱۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
توی این کشور کسی نیست به داد بازنشته مظلومی که دردوران شاغل بودن یا اقماری بوده ویا با مواد شیمیایی کار کرده وهمه با مشکلات ریوی دارند حق شون اینه که برای اضافات شون التماس کند با این تورم وکرونا خدا تو به داد ما برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
سلام کارمندان شرکت نفت وگاز به سن ۶۵سال نمی رسند می میرند چون ۴۰سال خمت استرس وبی خوابی شب روز زحمت کشیدن پولشان خو دن ندارد
India
ناشناس
۲۰:۰۳ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
درود برشم آقای اناری از اضافات صحبتی نشد ۵ ما طلبکاریم چرا پرداخت نمیکند با توجه به تورم
آخرین اخبار