تولید هویج در آذربایجان غربی ۲۰ درصد افزایش دارد

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برداشت هویج از ۶۰ هکتار از مزارع استان آغاز شده است و پیش بینی می‌شود نسبت به پارسال ۲۰ درصد افزایش داشته باشد.

جعفر وحدت در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، گفت: طبق ارزیابی‌های انجام شده حدود ۲ هزار تن هویج از مزارع استان برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد: محصول هویج در ۲ نوع فرنگی و بومی در سطح استان کشت می‌شود که این محصول هم در مقطع تولید تابستانه و هم به عنوان کشت دوم بعد از برداشت گندم، جو و کلزا به صورت نیمه مکانیزه در سطح استان کشت و برداشت می‌شود که همه ساله تا اوایل آذر ماه کار برداشت این محصول به طول می‌انجامد.
وحدت با بیان اینکه هویج در انواع زیادی از خاک‌ها به خوبی رشد می‌کند، یادآور شد: با استناد به یافته‌های تحقیقاتی، خاک‌های با زهکشی خوب و PH خنثی و یا خاک‌های آلی فاقد کلوخ یا سنگ، برای تولید ریشه‌های صاف و راست ترجیح داده می‌شود.
وی اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان مربوط به شهرستان‌های سلماس، ارومیه، مهاباد، شاهین دژ و بوکان است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به این که هویج جزو کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور نبوده و قیمت آن تابع عرضه و تقاضا است، ادامه داد: هرگونه افزایش تقاضا ناشی از کشش بازار‌های صادراتی و مصرف داخل در افزایش قیمت این محصول موثر خواهد بود.

وحدت بیان کرد: شهرستان سلماس در میزان تولید هویج رتبه اول در استان را بخود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: از اهم مشکلات هویج کاران در این شهرستان عدم وجود صنایع تبدیلی است و محصول تولیدی پس از برداشت با دستگاه‌های اتوماتیک شسته شده و بعد از بسته بندی به بازار‌های مصرف از جمله شهرستان ارومیه، خوی، طسوج و شبستر عرضه می‌شود.

انتهای پیام/ ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.