بررسی دورترین شبکه‌های کیهانی در بزرگترین نقشه سه بعدی جهان

با استفاده از ابزار طیف سنجی انرژی تاریکی، بزرگترین و دقیق‌ترین نقشه سه بعدی از شبکه‌های کیهانی در دسترس قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان - داده‌های حاصل از اولین بررسی‌های ابزار طیف‌ سنجی انرژی تاریک (DESI)، منجر به ایجاد بزرگترین و دقیق‌ترین نقشه سه‌ بعدی کیهانی شده است. این تصویر خیره کننده شبکه کیهانی کهکشان‌ها را در طول میلیارد‌ها سال نوری نشان می‌دهد و این تنها آغاز پروژه است.

بر اساس گزارش newatlas، این تصویر شامل ۷.۵ میلیون کهکشان در فاصله ۵ میلیارد سال نوری در جهت صورت فلکی سنبله است و سیاره زمین در پایین و سمت چپ آن قرار دارد. با توجه به ساختار بزرگ کیهان که به وضوح قابل مشاهده است، درک این موضوع که چرا اغلب از آن به عنوان شبکه کیهانی یاد می‌شود، سخت نیست و اخترشناسان می‌توانند از داده‌ها چیز‌های زیادی بیاموزند.

جولین گای، دانشمند آزمایشگاه برکلی که این پروژه را مدیریت می‌کند، می‌گوید: "زیبایی زیادی در این تصویر وجود دارد و در گستره کهکشان‌ها در این نقشه سه بعدی، خوشه ها، رشته‌ها و حفره‌های عظیمی را می‌توان دید. در درون آنها، می‌توان ردپایی از جهان اولیه و تاریخچه انبساط آن را پیدا کرد. "

نقشه کیهانی

ثبت کهشکان‌هایی در فاصله ۱۱ میلیارد سال نوری

DESI داده‌های دقیقی را در مورد طیف رنگی کهکشان‌ها جمع آوری می‌کند که می‌تواند نشان دهد یک کهکشان خاص چقدر از ما فاصله دارد. از آنجایی که جهان دائماً در حال انبساط است، نور کهکشان‌های دورتر کشیده می‌شود، به طوری که طول موج‌های آن بیشتر به سمت طیف قرمز رنگ می‌رود. بنابراین، به‌طور کلی، کهکشان‌هایی که بیشتر قرمز به نظر می‌رسند، دورتر هستند و DESI از این اطلاعات برای ساختن نقشه سه بعدی خود استفاده می‌کند.

DESI که روی تلسکوپ Mayall در آریزونا نصب شده، اندازه گیری‌های خود را با استفاده از یک سیستم نسبتاً منحصر به فرد انجام می‌دهد. در این سیستم نور از شش لنز بزرگ عبور می‌کند و سپس توسط مجموعه‌ای از کابل‌های فیبر نوری که توسط ۵۰۰۰ موقعیت‌ دهنده رباتیک کنترل می‌شود، جذب می‌شود. در این مرحله نور به ۱۰ طیف نگار فرستاده می‌شود که آن‌ها را تجزیه و تحلیل و بر اساس رنگ‌های تشکیل دهنده آن‌ها تقسیم بندی می‌کند.

نقشه ای که فعلا در دسترس قرار گرفته در طول هفت ماه اول فعالیت DESI در سال ۲۰۲۱ ایجاد شده است. زمانی که مأموریت اولیه این پروژه در سال ۲۰۲۶ به پایان برسد، بیش از ۳۵ میلیون کهکشان را فهرست‌ بندی می‌کند که تا ۱۱ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار