رونق بازار مسکن با اعطای به موقع وام ساخت

تسهیلات مسکن در نظر گرفته شده در سال گذشته، به دلیل کم کاری بانک‌ها پرداخت نشد و همین امر خود باعث عقب ماندگی در تولید مسکن شد.

بازار مسکن یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور به شمار می رود، ورود سازندگان به این حوزه نیازمند حمایت از آنها و همچنین پرداخت تسهیلات به موقع با بازپرداخت طولانی برای انبوه سازان است.

سال گذشته دولت حدود ۳۶۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات مسکن در نظر گرفته بود که به گفته بسیاری از سازندگان این تسهیلات به آنها پرداخت نشد. از سوی دیگر بازپرداخت کوتاه مدت و همچنین عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات باعث شده که میزان ساخت و ساز توسط سازندگان در کشور چندان نباشد.

سالانه بخش خصوصی باید حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور بسازد که بخشی از این تسهیلات صرف ساخت این واحدها می‌شود اما متاسفانه به نظر می رسد که عدم همکاری بانک ها در سال گذشته زمینه ساز کند شدن روند ساخت و سازها در کشور شده است.

عدم همکاری بانک باعث شد که دولت میزان کل تسهیلات مسکن را افزایش دهد به طوری که بانک‌ها موظف شدند ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند و در صورتی که این قانون اجرا نشود بانک ها جریمه می شوند.

در سال گذشته برخی از بانک‌ها به دلیل عدم همکاری توسط بانک مرکزی،  به گفته وزارت راه وشهرسازی تذکر گرفتند.

امسال دولت برنامه ریزی ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی را انجام داده و برای ساخت این تعداد واحد باید تسهیلات به سازندگان مسکن پرداخت شود.

با توجه به آنکه در سال گذشته تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بوده اما امسال این تسهیلات به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده و امیدوار هستیم با پرداخت ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومانی به سازندگان مسکن بتوانیم بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کنیم.

جریمه بانک هایی که تسهیلات پرداخت نمی کنند 

در همین رابطه پیش از این آقای محمود محمود زاده معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:  امسال برای ساخت مسکن تسهیلات ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی پیشنهاد شده که هنوز در مرحله بررسی و تصویب مجلس قرار دارد. 

 به گفته معاون مسکن  و ساختمان وزارت راه و شهرسازی  برای ساخت ۷۰ هزار واحد مسکونی که دولت در حال اجرا است، طبق آماری که روزانه می رسد، بانک ها در حال پرداخت تسهیلات هستند و در صورتی که این تسهیلات پرداخت نشود، مشمول جریمه می شوند.

افزایش ۴۰ هزار میلیارد تومانی تسهیلات ساخت مسکن 

همچنين آقای هادی حق شناس گفت: افزایش تسهیلات بخش مسکن اگر به طور واقعی به این بازار تزریق شود می تواند ترازوی عرضه و تقاضا را متعادل کند که در این شرایط می توان انتظار رونق در بازار مسکن را داشت. چرا که حرکت مسکن به عنوان یک بخش مولد تاثیر بسزایی بر مشاغل پسینی و پیشینی می گذارد.

به گفته کارشناس اقتصادی تخصیص کامل رقم  ۴۴۰ هزار میلیارد تسهیلات به بخش مسکن می تواند به رونق این بخش کمک کند اما باید در کنار این موضوع به تورم و رشد قیمت ها با توجه به افزایش نرخ تورم توجه کرد که این رقم می تواند به رونق بخش مسکن و خانه دار شدن متقاضیان واقعی مسکن کمک کند.

او گفت: تسهیلات بخش مسکن برای تقویت و ساخت مسکن در نظر گرفته شده که در صورت محقق شدن به رونق اقتصادی و رفع نیاز اساسی خریداران واقعی مسکن کمک خواهد کرد.

برای ارائه تسهیلات در بخش مسکن باید نظارت دقیق صورت گیرد تا این نقدینگی در قسمت های واقعی بازار مسکن تزریق شود تا این بخش را به عنوان مولد اقتصاد به حرکت در آورد و موجبات رونق اقتصادی را به همراه داشته باشد.

افزایش تسهیلات مسکن خود می تواند بازار مسکن را رونق و در نتیجه این بازار را به سمت خروج از رکود هدایت کند، بنابراین دولت باید امسال تدابیر لازم برای تخصیص این تسهیلات در نظر بگیرد چراکه آمار ها نشان می دهد اگر منابع مالی لازم تزریق نشود این بازار به سمت  رکود هدایت شده و انگیزه لازم برای رونق این بازار کم می شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی سابقی
۰۶:۵۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
چرا دولت در هر بازار سرمایه ای شریک میشود؟؟
دولت باید قانون گذار و ناظر باشد نه مجری !!!
کم کم جایه بخش خصوصی را گرفته !!
بورس ، مسکن ، خودرو ووووووو
دولت مولد رانت و رانت خواری شده
و تا زمانی که سیاست گذاری درستی ارائه ندهد همین آش است و همین کاسه و انتظار رونق درست و سالم در هیچ بازار سرمایه ای را نداشته باشید چراکه دولت عامل بیماری اقتصادی است .
وسلام
Iran (Islamic Republic of)
محمد همتی
۱۸:۳۰ ۱۱ فروردين ۱۴۰۱
دولت زمین به جوانان بدهد ومصالح ساختمانی را ارزان کند تا مشکل مسکن حل شود ..دولت باید سرمایه گذاری در بخش صنعت و کشاورزی کند ساختمان سازی توسط دولت معنی ندارد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۱ فروردين ۱۴۰۱
شعار نده عمل باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۵ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
ما ملت واقعاً داریم گیج می‌زنیم مگر میشه مگه داریم همه چیز تمام معادلات در دولت آقای رییسی تغییر کرده برخلاف روال قبل و تمام دولتهای گذشته که هر چیزی در بازار عرضه میشد ویا حمایت میشد بلافاصله در کل کشور ارزانتر میشد اما متأسفانه در این دولت برعکس هیچ گونه کاهش قیمت وجود ندارد حالا اگر یک عده نگویند که مثلاً پفک و چیپس و پنیر را مهار کردند که اینها سقف بالای سر ملت نمیشوند
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۲:۰۸ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
سلام
من یه خبر دارم لطفا پیگیری کنید
توی جاده قزلحصار،. دارن بلوار میزنن، گارد بتنی رو از وسط جاده برداشتن گذاشتن ،کنار جاده،،، جمع اوری نکردن ، کنار جاده بودن گارد باعث شده جاده باریک بشه،، امشب یه پراید خورد بهش نصف شد، تو رو خدا پیگیری کنید، مقصر هم راهداری و شهرداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
گوشت را بدست گربه میدهید و میگویید ، ای گربه ملوس این را بدست صاحبش برسان !!!!!
این یک روش اشتباه در سیستم بانکی است !!!!
اگر هم یک بانک تخصصی بخواهد به این مصوبات عمل کند ، ظرفیت محدودش در ابعاد مختلف این اجازه را نمیدهد و.......
و سیستمهای نظارتی موجود ، در حد و اندازه های نیازها نیستند!!!
Iran (Islamic Republic of)
؟
۲۱:۲۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
برید به سمت تکنولوژی های جدید

ساخت گوشی ، تبلت ، تجهیزات آزمایشگاهی ، خودروهای برقی

تا کی آجر رو آجر ؟
تا کی ملات و گچ و ماسه و سیمان ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
حرف های تکراری صد من یک غاز بی تاثیر و خسته کننده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
تازمانی که قیمت مصالح روزبه روزگران میشودنبایدانتظاررونق بازارمسکن راداشته باشیم قیمت میلگردوبتن سربه فلک کشیده گیریم که بازارمسکن رونق گرفت قیمت مسکن هم سربه فلک خواهدکشیدبااین گرانی مصالح
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۶:۵۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
چه بسا رقابت در تولید مصالح و ماشین آلات ساخت و ساز و تامین زیرساخت های مهم همچون فاضلاب و برق ،آب و مخابرات سرعت ساخت سفت کاری پروژه ها را به کمتر از یکسال برساند.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۶:۲۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
یک قرن گذشت و در قرن جدید منتظر دریافت مسکن مهر میمونم امیدوارم دیگه ایراد و بهانه نیارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
دولت باید در مصالح سازی پرقدرت و توانمند ظاهر شود و نیاز تشنه بازار ساخت و ساز گسترده را به راحتی تامین کند.
Iran (Islamic Republic of)
عبدالهی
۱۶:۰۰ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
حالا رقابت دولت و بخش خصوصی با همه توان برای تولید مصالح ساختمانی ،سیمان و آهن و کاشی و سرامیک و تولید ماشین آلات راهسازی و ساختمان باید باشه و با همه توان به تولید در سراسر کشور بپردازند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
من ۳۰ سالمه یک وام نمی تونم از بانک بگیرم جم کنین این کشور مسخره رو کاش ترامپ یک هسته ای میزد راحت میشدیم از دستتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
ترامپ کی باشه میتونست میزد اجازه هم نمی‌گرفت.
Iran (Islamic Republic of)
سینا
۱۱:۱۴ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
پس کی وام نهضت ملی خود مالکی میدن؟
۴بار ثبت نام کردم همش زده دردست بررسی،
ایا اصلا صحت داره یاسرکاری هست؟من به امید این وام کلی خودمونو بردم زیره غرض که با وام پرداخت کنم
لطفاپیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
چنان بلایی بر سراقتصاد کشور آوردیدکه تا 50سال بر اثر ایجاد تورم تان مردم به عقب رانده شدند وهروزعقب ماندگی بیشتر خواهدشد
United States of America
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
چه ساختمانهای وحشتناکی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
رونق در سایه گرانی یا رونق در جهت تولید؟ اگه منظورتون گرانی هست که میخوام نباشه همین الان پس انداز کنیم تا صد سال دیگه صاحب خونه نمیشیم ساخت وساز وتولید هم خودش گرانی میاره همه چیز رو گران میکنه
دولت باید تو پروژه های مسکن با انتشار اوراق مداخله کنه و انبوه سازی کنه و اجازه خرید و فروش نده
برج سازی وسلب مالکیت زمین از افراد سود جو یکی از مشکلات مسکن رو حل میکنه
همیشه شاهد بودیم که وقتی زمینی قطعه شده و بین افراد تقسیم میشه اولینها رانت خواران هستند که مطلع هستند وبه چندین برابر قیمت میفروشند و ثروت هنگفتی به جیب میزنند
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۰۹:۳۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
متاسفانه دولت و مجلس فقط تکلیف به گردن بانک ها و ... میگذارند ولی نه مشخص میکنند منبع آن از کجا تامین شود و بودجه ای درنظر نمیگیرند . هیچ چیز دستوری به جایی نمیرسه ....!! بلکه یه بخش دیگه رو زمین گیر میکنه .
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۰۹:۳۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
متاسفانه دولت و مجلس فقط تکلیف به گردن بانک ها و ... میگذارند ولی نه مشخص میکنند منبع آن از کجا تامین شود و بودجه ای درنظر نمیگیرند . هیچ چیز دستوری به جایی نمیرسه ....!! بلکه یه بخش دیگه رو زمین گیر میکنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
شهرداری ها هیچ گونه ضوابط واحد و منصفانه را رعایت نمیکنند
و این یکی از علت های عقب ماندگی در تولید مسکن است
در کوچه واحد و محله واحد ساخت های متفاوت میبینیم و
زیبایی متحد الشکل بودن محلات را نداریم
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۸:۴۹ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
متأسفانه بانکها و خودروسازان مهمترین عامل عقب ماندگی در کشور هستند باید شاخ اینها که مردم را بطور کامل زمین گیر میکنند شکسته شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
غیر از تسهیلات ساخت مسکن ک باعث رونق ساخت و ساز میشود
اخذ پروانه ساخت هم خودش خیلی زمانبره و همین زمان طولانی در صدور پروانه ساخت باعث بی رونقی بازار مسکن میشود
برای مثال جهت دریافت پروانه نوسازی روستایی ،ی چیزی حدود ۵ ماه وقت صرف میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۹ فروردين ۱۴۰۱
من پروانه ساخت گرفتم تقریبا 2ماه شد و برای ساخت یک منزل مسکونی 80 متری نزدیک 20 میلیون عوارض نقشه کشی و دهیاری و پروانه ساخت و بیمه شده حالا بقیه بماند
آخرین اخبار