کاهش مبتلایان به سالک در اصفهان

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: حدود سه هزار نفر در استان اصفهان امسال به بیماری سالک مبتلا شدند که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یافت.

سالَک یک بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و ضایعات بد شکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامد‌های ناگوار این بیماری است؛ اصفهان از استان‌های سالک خیز کشور است.

منصور شیشه فروش گفت: حدود ۹۰ کانون سالک خیز در سراسر استان شناسایی شده که مناطق شرقی و شمالی استان را تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته او اجرای برنامه راهبردی پیشگیری، کنترل و مراقبت بیماری سالک نیز از اسفند امسال در استان آغاز شد و تا شهریور سال آینده ادامه دارد.

هدف از اجرای این برنامه تقویت ارائه خدمات تشخیص و درمان سالک و قطع زنجیره انتقال آن در سطح استان است که برنامه مذکور در بخش مرکزی شهرستان اصفهان، جرقویه، جلگه، بن رود، کوهپایه، اردستان، برخوار، شاهین شهر و میمه، نطنز، کاشان و آران و بیدگل اجرا می‌شود.

شیشه فروش می‌گوید وظیفه هر یک از دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این برنامه مشخص شده است که محوریت برنامه کنترل سالک با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است و سایر دستگاه‌های اجرایی موظف به همکاری با آن هستند.

به گفته او امسال مدیریت بحران استانداری اصفهان حدود ۱۰ میلیارد تومان برای مقابله با سالک اختصاص داد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری از جمله وظایف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در برنامه راهبردی کنترل سالک را آموزش و اطلاع رسانی و توزیع و ترویج استفاده از وسائل حفاظت فردی در مناطق سالک خیز و ارائه خدمات مطلوب تشخیص و درمان این بیماری و وظایف اداره کل منابع طبیعی را تامین بخشی از سُموم برای دانشگاه علوم پزشکی بمنظور کنترل مخازن ناقل بیماری، کمک برای لانه کوبی مخازن موش‌های جونده ناقل و تغییر پوشش گیاهی مناطق سالک خیز بمنظور جلوگیری از لانه گزینی حیوانات ناقل بیماری عنوان کرد.

شیشه فروش وظایف اداره حفاظت محیط زیست را استفاده از روش‌های بیولوژیکی (طبیعی) برای مقابله با موش‌های جونده ناقل سالک، وظایف جهاد کشاورزی را کنترل ورود و خروج کود‌های حیوانی و محل کشت کشاورزان در مناطق سالک خیز، وظایف شهرداری‌ها را تحقق اهداف شهر‌های سالم، جلوگیری از ورود فاضلاب شهری به داخل معابر و تخلیه زباله و نخاله‌های ساختمانی در سطح شهر و تعیین تکلیف ساختمان‌های مخروبه، وظیفه آب و فاضلاب را هدایت فاضلاب به خارج از مناطق مسکونی، وظیفه میراث فرهنگی را تعیین تکلیف ساختمان‌های قدیمی خالی از سکنه و وظیفه راه و شهرسازی را بررسی سالک خیز بودن مناطق قبل از اجرای طرح ملی جهش مسکن اعلام کرد.

اصفهان یکی از استان‌های سالک خیز کشور به ویژه از نوع روستایی است که مناطقی مانند اردستان، نطنز، برخوار، شاهین شهر و میمه، اصفهان (مناطق جنوب و جنوب شرق)، نایین، کاشان و آران و بیدگل با جمعیت حدود ۷۰۰ هزار نفر با این پدیده مواجه هستند.

زمان اوج ابتلا به این بیماری از اواخر شهریور تا آبان است و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۸۷ تا کنون چندین برنامه را برای کنترل سالک اجرا کرده است.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.