رونمایی از سامانه هوشمند مدیریت پسماند خشک در اراک

در مراسمی در اراک از سامانه‌ی هوشمند خرید و جمع آوری پسماند خشک در مکان و زمان رونمایی شد.

مراسم رونمایی از سامانه هوشمند مدیریت پسماند اکو با حضور معاون امور عمرانی استانداری مرکزی، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر اراک و برخی مدیران دستگاه‌های اجرایی شهر اراک برگزار شد.

اکو سامانه‌ی هوشمند خرید و جمع آوری پسماند خشک در مکان و زمان مورد نظر است؛ شهروندان می‌توانید با نصب اپلیکیشن، از طریق سایت و یا حتی از طریق ارتباط تلفنی، سفارش جمع آوری پسماند داده و در پاکیزه نگهداشتن خانه و شهر خود نقش آفرینی کنند.

فدوی، رئیس سازمان پسماند اراک در مراسم رونمایی مطالبی به شرح زیر بیان کرد.

مردم می‌توانند با نصب اپلیکیشن "اکو" از بازار به سامانه هوشمند مدیریت پسماند اکو اراک دست پیدا کنند و هر زمان می‌توانند پسماند خشک خود را تحویل دهند و ما به ازای آن مبلغ ان در کارت الکترونیکی ان‌ها شارژ می‌شوند.

یکی از وظایف سازمان مدیریت پسماند تفکیک پسماند خشک از غیرخشک است که به عنوان رسالت این سازمان دنبال می‌شود.

این اپلیکیشن از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ بعدازظهر فعال است و مردم می‌توانند با ثبت نام در این سامانه پسماند خود را تحویل دهند.

اراک دومین شهر بعد از مشهد است که به این سامانه جمع‌آوری هوشمند پسماند‌ها مجهز شده است، که در راستای کاهش ضایعات و پسماند‌ها خشک، سهولت فرایند تفکیک و تحویل آن‌ها فعالیت می‌کند.

کریمی شهردار اراک در این مراسم مطالبی به شرح زیر بیان کرد.

حقیقتا سبک زندگی بشر امروز، تولید زباله را اجتناب ناپذیر کرده به گونه‌ای که تولید زباله در عالم رقم خورده که ما با بحرانی به عنوان بحران ازدیاد زباله در دنیا روبرو هستیم و می‌طلبد تصمیم گیران در مقابله با این بحران بسیج شوند چرا که از ضروریات توسعه پایدار مقابله با این بحران خواهد بود.

کاهش تولید زباله و بازیافت زباله از جمله راهکار‌های مقابله با بحران ایجاد زباله می‌باشد؛ امروز طلائی‌ترین روش بازیافت بحث تفکیک از مبدا می‌باشد و این در حالیست که بازیافت زباله را می‌توان به عنوان یکی از روش‌های حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلایندگی تلقی کرد.

امروز در دنیا سرانه تولید زباله در کشور‌های کمتر توسعه یافته برای هر فرد در روز نیم تا یک کیلو می‌باشد در حالیکه برای کشور‌های برخوردار و توسعه یافته بین یک تا ۶ کیلوگرم برای هرفرد در روز می‌باشد.
در ایران حدود ۵۵ هزار تن زباله در روز تولید می‌شود و در شهر اراک نیز سرانه تولید زباله برای هر فرد ۵۵۰ گرم است که از میانگین کشوری که ۷۶۰ گرم می‌باشد، کمتر است.

میرنظامی رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک هم در ادامه این مراسم گفت: تفکیک زباله از مبدا بحث فرهنگی است که باید آموزش در این بخش از مدارس، خانواده ومجموع‌هایی که قابلیت یادگیری دارند مورد توجه جدی قرار گیرد.

میرنظامی گفت: اگر در بحث دفن زباله و پسماند دقت ویژه صورت نگیرد به طور قطع به آب‌های زیرزمینی آسیب وارد می‌شود و سلامت مردم به خطر خواهد افتاد.


زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی هم در این مراسم گفت: استان مرکزی در حوزه جمع‌آوری زباله مشکل ندارد، اما در حوزه بازیافت کار انجام نشده، بسیاری دارد؛ تفکیک زباله از مبدا در سال‌های گذشته در اراک آغاز شده بود، اما مدت‌ها بود که رها شده بود که این مهم مجدد در اراک از سرگرفته شده است.

زندیه وکیلی گفت: تجمیع محل‌های دفن پسماند در کارگروه پسماند استان با جدیت دنبال شده و در این راستا مشکلی وجود ندارد، بازیافت زمانی صرفه اقتصادی دارد که با تناژ بالا صورت گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.