در جلسه شب گذشته شورای امنیت چه گذشت؟

در جلسه شورای امنیت در خصوص بحران غزه، آمریکا خواستار توقف کوتاه مدت در جنگ و روسیه خواستار آتش‌بس بشردوستانه پایدار شد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته اولین مناظره علنی خود را در مورد تنش‌ها در غزه برگزار کرد و اکثر اعضا خواستار آتش بس فوری برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌ها شدند.

به گزارش رویترز، در این جلسه، آمریکا و روسیه پیش‌نویس قطعنامه‌های خود را در سازمان ملل ارائه کردند و آمریکا خواستار «توقف» در جنگ و روسیه خواستار «آتش‌بس بشردوستانه» شده است. گفته می‌شود توقف معمولا رسمیت کمتری دارد و مدت آن کوتاه‌تر از آتش‌بس خواهد بود.

روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا را نپذیرفت

روسیه اعلام کرد که نمی‌تواند از پیش‌نویس قطعنامه آمریکا حمایت کند و متن خود را که خواستار آتش‌بس است، ارائه کرد. ایده‌ای که کشور‌های عربی از آن حمایت می‌کنند. واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل می‌گوید از قطعنامه آمریکا به دلیل اینکه فورا خواستار آتش‌بس نشده و از تهاجم زمینی اسرائیل جلوگیری نمی‌کند، حمایت نخواهد کرد.

گفتنی است، یک قطعنامه برای تصویب حداقل به ۹ رأی موافق نیاز دارد و ۵ کشور آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه یا چین نباید آن را وتو کنند. هنوز مشخص نیست که آیا پیش‌نویس قطعنامه‌های آمریکا و روسیه می‌تواند به رای گذاشته شود یا نه.

آمریکا، سرسخت‌ترین متحد رژیم صهیونیستی، خود هفته گذشته قطعنامه‌ای را وتو کرد که توسط ۱۲ عضو دیگر شورا حمایت می‌شد. این قطعنامه‌خواستار توقف درگیری‌ها شده بود، اما توسط آمریکا وتو شد، زیرا به ادعای نماینده واشنگتن، «به اندازه کافی بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید نمی‌کرد».

روسیه پیش‌نویس قطعنامه خود را ارائه کرد

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل به شورای امنیت گفت: «تمام جهان از شورای امنیت انتظار یک درخواست برای آتش بس سریع و بدون قید و شرط دارد. این دقیقاً همان چیزی است که در پیش نویس آمریکا وجود ندارد. بنابراین، ما هیچ نکته‌ای در آن نمی‌بینیم و نمی‌توانیم از آن حمایت کنیم.»

کشور‌های عربی روز در سازمان ملل به صراحت اعلام کردند که قاطعانه از درخواست آتش بس بشردوستانه حمایت می‌کنند. سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر به شورا گفت: «ما با تأسف، دو بار ناتوانی این شورا در تصویب قطعنامه یا حتی درخواست آتش بس برای پایان دادن به این جنگ را دنبال کردیم».

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۳ آبان ۱۴۰۲
حق وتو قانون جنگل است /باید تمامی کشورها دارای حق رای مساوی باشند /لعنت بر زورگویان بی شرف وحشی که سازمان ملل و شورای امنیت بازیچه آنهاست
آخرین اخبار