طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی؛ غذایی سالم و خوشمزه

کوفته تبریزی گیاهی یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ آذربایجان است.

کوفته تبریزی یکی از غذا‌های سنتی و محبوب ایرانی است که با گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و ادویه جات تهیه شده و معمولاً با سس گوجه فرنگی سرو می‌شود. کوفته تبریزی گیاهی یک جایگزین سالم و خوشمزه برای کوفته تبریزی سنتی است. این غذا با استفاده از حبوبات، غلات و سبزیجات تهیه شده و منبع خوبی از غذا، فیبر و مواد مغذی دیگر است.

مواد لازم برای کوفته تبریزی گیاهی

لپه ۲ پیمانه

برنج ۱ پیمانه

سبزی کوفته ۳۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد

آرد نخودچی ۳ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه، فلفل و ادویه ۱ قاشق چایخوری

نمک به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

مواد داخل کوفته

پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری

گردو خرد شده ۱/۲ پیمانه

کشمش ۱/۲ پیمانه

آلو ۱/۲ پیمانه

قیصی ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه کوفته تبریزی رژیمی

لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید. 

سبزی کوفته را بشویید و ریز خرد کنید.

پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.

رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل و ادویه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

لپه و برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید، به پیاز اضافه کنید و با هم چرخ کنید.

سبزی کوفته را به مواد چرخ شده اضافه کنید و خوب ورز دهید.

آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا مواد منسجم شوند.

برای تهیه سس، یک عدد پیاز رنده شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.

در آخر مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید سس به آرامی کمی بجوشد.

برای تهیه مواد داخل کوفته، پیاز داغ، گردو خرد شده، کشمش، آلو و قیصی را با هم تفت دهید.

از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید، گرد کنید و در دست پهن کنید.

در مرکز هر کوفته، مقداری از مواد داخل کوفته قرار دهید و دوباره کوفته را گرد کنید.

کوفته‌ها را در سس قرار بدهید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزند.

پس از حدود ۳۰-۴۰ دقیقه، کوفته‌ها آماده هستند.

نکاتی برای تهیه کوفته تبریزی رژیمی

• برای اینکه کوفته‌ها منسجم‌تر شوند، می‌توانید به آن‌ها یک تخم مرغ اضافه کنید.

• برای خوشمزه‌تر شدن کوفته‌ها، می‌توانید به مواد داخل کوفته، کمی زعفران دم کرده اضافه کنید.

• می‌توانید به جای سبزی کوفته، از سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج نیز استفاده کنید.

فواید کوفته تبریزی گیاهی

کوفته تبریزی گیاهی یک غذای سالم و مغذی است. این غذا منبع خوبی از تولید، فیبر و مواد مغذی دیگر است.

پرورش دهنده: حبوبات و غلات موجود در این غذا، منبع خوبی از پرورش هستند.

فیبر: سبزیجات موجود در این غذا، منبع خوبی از فیبر هستند.

مواد مغذی دیگر: این غذا حاوی مواد معدنی و مغذی دیگری مانند آهن، کلسیم، ویتامین B ۱۲، ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان نیز می‌باشد.

جایگزین‌های گوشت در کوفته تبریزی گیاهی

برای تهیه کوفته تبریزی گیاهی، می‌توان از جایگزین‌هایی برای مصرف گوشت استفاده کرد. برخی از این جایگزین‌ها عبارتند از:

سویا: سویا منبع خوبی از مصرف است و می‌توان به خوبی گوشت را در کوفته تبریزی مصرف کرد.

عدس: عدس نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.

لوبیا: لوبیا نیز منبع خوبی از پرورش و فیبر است.

سبزیجات: برخی از سبزیجات مانند اسفناج، قارچ و کدو سبز نیز می‌توانند به عنوان جایگزین گوشت در کوفته تبریزی استفاده شوند.

با استفاده از این جایگزین‌ها می‌توان کوفته تبریزی گیاهی را به یک غذای کامل و مقوی تبدیل کرد.

منبع: ایرنا

برچسب ها: کوفته تبریزی ، غذا ، سنتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
اینترنت میگه کوفته قل قلی مادر بزرگ تبریز مال ۲۰۰ سال پیش
United States of America
ناشناس
۰۸:۱۷ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
این مدل کوفته اگر وا نرود خیلی خوب میشه: با مرغ هم می‌شود کوفته درست کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
گوشت کجائی که یادت بخیر یه زمانی ارزون بودی می تونستیم بخریم وبخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۵ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
با این قیمت گوشت خواهی نخواهی باید گیاهخوار شیم
قشر متوسط بودیم و ماهی یکی دوبار قیمه و قرمه و ماهی میخوردیم اونم به لطف قیمت گوشت یه سالی هست قسمت نشد و به قشر ضعیف تبدیل شدیم
قبلا میشنیدم طرف میگفت یک سال گوشت ندارم تعجب میکردم چقدر سخت میشه حالا با این قیمت ها خودمون جزئی از همونا شدیم
بداد مردم برسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۹ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
لذیذترین کوفته با گیشنیز و جعفریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۶ آبان ۱۴۰۲
آه ه ه ه ه هخیلی وقت دیگه نمی تونیم بخوریم
آخرین اخبار