استاندار همدان:

برای افزایش بهره وری از محصول چغندرقند راهکار‌هایی تدوین شود

قاسمی فرزاد گفت:راهکار‌های لازم برای افزایش راندمان تولید و بهره وری از محصول چغندرقند توسط بخش زراعت جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات تدوین شود.

استاندار همدان دربازدید از کارخانه قند همدان گفت: حوزه زارعت جهاد کشاورزی در ارتباط با مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی باید راهکاری ارائه دهند که میزان پرت و هدر رفت آب حین آبیاری محصول پرآب بر چغندرقند کاهش و میزان بهره وری افزایش یابد.

قاسمی فرزاد گفت: در این راستا می‌توان از بذر‌هایی در کشت محصول استفاده کرد که راندمان و بهره وری محصول چغندرقند را افزایش دهد هر چند با این اوصاف میزان تولید این محصول در همدان رو به رشد بوده است.

او گفت: پیشتر کارخانه قند با مشکلاتی نظیر تامین مواداولیه، قطعی برق و گاز مواجه بود، اما با تلاش و همکاری مسئوولان این قبیل مشکلات به حداقل ممکن رسیده هر چند این مسائل در تلاش فعالان خستگی ناپذیر این کارخانه تاثیری نداشت.

قاسمی فرزاد با تاکید بر اینکه باید با افزایش میزان تولید، میزان وابستگی کشور به واردات را کاهش داد، گفت: باید کشاورزان را نسبت به فروش محصول چغندر به کارخانه قند تشویق و ترغیب کرد البته این کار برای کشاورزان بخاطر دسترسی سریع به هزینه محصول، سودده است.

او گفت: کارخانه قند همدان سالانه ۲۰۰ هزار تن از چغندر قند تولیدی استان را جذب و از آن حدود ۲۵ هزار تن شکر تولید می‌کند که بخش زیادی از شکر مورد نیاز کشور در این مجموعه تولید می‌شود.

استاندار همدان گفت: قدمت کارخانه قند همدان به بیش از ۶ دهه می‌رسد بنابراین باید با نوسازی تجهیزات و دستگاه‌های این مجموعه، انگیزه و مشوقی برای سرمایه گذاران ایجاد کرد.

او با بیان اینکه ۴۰۰ نیرو در شرکت قند فعال هستند گفت: در شرایطی که تولید با چالش، سختی و آسیب‌هایی همراه است، اما سرمایه گذاران، فعالان اقتصادی و مدیران حوزه تولید با توان، قوه فکری بالا کار‌ها را همانند شرایط عادی پیش می‌برند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز گفت: ۸۰ درصد چغندرقند تولیدی این استان توسط کارخانه قند همدان خرید می‌شود.

سید مجتبی حسینی گفت: آذرماه آخرین زمان خرید محصول چغندرقند از کشاورزان است و اغلب کشاورزان خرد از فروش محصول خود باز می‌مانند در حالی که سه هزار کشاورز خرد در مجموع با حجم تولید بالا در استان فعال هستند.

او خواستار خرید محصول چغندر قند ابتدا از کشاورزان خرد شد و گفت: با وجود افزایش میزان مصرف برق در کشور، اما برق این واحد صنعتی قطع نشد در زمینه گاز مصرفی نیز کارخانه قند در فرم و لیست پیش بینی شده در جمع واحد‌های انتهایی و آخر قطع گاز قرار دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار