آمادگی قبرس برای تبدیل شدن به محل انتقال کمک‌ها به غزه

 دولت قبرس آمادگی خود را برای تبدیل شدن به کانون انتقال کمک‌های بشردوستانه به غزه در سایه نگرانی از تهاجم رژیم اشغالگر اعلام کرد.

شبکه تلویزیونی «سی‌جی‌تی‌ان» چین در گزارشی به روند انتقال کمک‌های بشردوستانه بین المللی به داخل غزه پرداخت و این که چه چالش‌هایی در این مسیر وجود دارد.  بندر لارناکا بزرگ‌ترین بندر قبرس نیست، اما مهم‌ترین بندر این کشوربه شمار می‌رود. دولت قبرس در حال برنامه‌ریزی برای ارسال کمک‌ها به غزه از همین بندر است. باآن که مقامات قبرسی می‌گویند همه چیز آماده است، عملیاتی شدن این طرح به حل برخی از مسائل فنی منوط است.

گیانیس آنتونیو، نماینده دولت قبرس گفت: ما تاسیسات لازم را داریم. تجهیزات و کارشناسان متخصص نیز آماده هستند و همه چیز آماده است، اما ما نمی‌توانیم کمک‌ها را تحویل دهیم، مگر این که هر دو طرف به ما اطمینان دهند که کشتی‌های حامل کمک‌ها به غزه و خدمه آن‌ها، امنیت خواهند داشت.

وی افزود: ما درباره حضور گروه‌هایی از سازمان ملل و برخی کشور‌ها در این جا صحبت کردیم تا محموله‌های انتقالی را بازرسی کنند. برای این که اطمینان حاصل شود مسئله‌ای پیش نیاید که خطر درگیری بیشتر را افزایش دهد. درباره نحوه انجام دادن این کار توافق کرده ایم و همه طرف‌ها از جمله اتحادیه اروپا با این طرح موافق هستند. بنابراین، از طرف ما همه چیز آماده است. مسئله این است که وقتی این کمک‌ها به آنجا رسید، چه کسی این کمک‌ها را تحویل بدهد. چند سازمان برای این منظور ایجاد شده است، اما ما قبل از شروع کار به تضمین بیشتری نیاز داریم. 

اوایل ماه جاری، رئیس جمهور قبرس این پیشنهاد را مطرح کرد تا براساس آن، یک دالان دریایی برای ارسال کمک‌های بیشتر به غزه ایجاد شود. این کار می‌تواند به شدت به فلسطینی‌های نیازمند کمک کند، زیرا یک محموله دریایی می‌تواند باری به اندازه بار ۵۰۰ کامیون را حمل کند. براساس این طرح، قرار است از شهر لارناکا به عنوان کانون اصلی این کار استفاده شود. این شهر بندری فقط چهارصد کیلومتر تا غزه فاصله دارد. در لارناکا، یک بندر و یک فرودگاه وجود دارد و یک مرکز هماهنگی فعال نیز در حال حاضر وجود دارد. دولت قبرس اطمینان دارد که همه چیز برای ارسال کمک‌ها فراهم است و به حرکت درآوردن کشتی‌ها مشکل نیست. آن چه آن‌ها را نگران می‌کند این است که این کشتی‌ها به کجا بروند، زیرا تنها بندر غزه فعال نیست. بحث‌هایی درباره ایجاد یک بندر شناور در سواحل نوار غزه مطرح شده است، اما این طرح نمی‌تواند اجرایی شود مگر این که اسرائیل چراغ سبز نشان دهد.

در حالی که آتش‌بس برقرار است و کمک‌ها به نیازمندان تحویل می‌شود، همه طرف‌های درگیر مشتاق هستند کمک‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن از قبرس به غزه انتقال یابد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار