۱۴ مرکز اقامتی آماده پذیرش مسافران نوروزی در ملایر

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: ۱۴ مرکز اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان، مُتل، میهمانپذیر، سه اقامتگاه بوم‌گردی و خانه مسافر در ایام نوروز ۱۴۰۳ آماده پذیرش مسافران در این شهرستان است.

ابراهیم جلیلی گفت: این مراکز اقامتی ۴۷۰ تخت و بیش از ۱۱۰ سوئیت دارند که امسال ۷۰ تخت به تعداد تخت‌های اسکان این شهرستان اضافه شد.

او گفت: با توجه به آماده‌سازی فضا‌های آموزشی در سه منطقه ملایر، جوکار و سامن و تجهیز ۵۰ مدرسه و ظرفیت اسکان ۳۳۰ نفر، تعداد تخت‌های اسکان نوروزی به ۸۰۰ تخت رسید و با در نظر گرفتن سالن‌های ورزشی در صورت اسکان اضطراری، روزانه ظرفیت پذیرش یک‌هزار مسافر نوروزی را در این شهرستان داریم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: با توجه به همزمانی ایام نوروز با ماه مبارک رمضان، بیش از ۲۰۰ برنامه فرهنگی با همکاری دستگاه‌های فرهنگی و دیگر نهاد‌ها همچون دهیاری‌ها و بخشداری‌ها و ۵۰ برنامه در حوزه میراث فرهنگی برای ایام نوروز پیش‌بینی شده است.

جلیلی با بیان اینکه برنامه‌های سال نو در ۲ قالب نوروزی و نوروزگاه تدارک دیده شده است، مراسم استقبال از اولین مسافران نوروزی در نخستین روز از سال نو در میدان استقلال، رزمایش مشترک ترافیکی، پاکسازی محوطه‌های باستانی و تاریخی، افتتاح دبیرخانه ستاد، بازدید رایگان از موزه لطفعلیان، بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، جشن سبزه‌ها و شادپیمایی را از جمله برنامه‌های نوروزی عنوان کرد.

وی بازدید از کارگاه‌های خانگی فرشبافی فن بافت قالی چارچنگ به مناسبت ثبت ملی، برگزاری جُنگ شادی در محله شهید زرینی، برپایی ایستگاه نقاشی کودکان در پارک سیفیه، جشنواره غذا‌های سنتی و مسابقه سفره افطاری در باغ گردشگری زمرد، برنامه قرآنی برای کودکان، مراسم افطاری «حلال نوروز» در روستا‌های انوج و گرجایی، برپایی نمایشگاه قرآنی، مراسم سبزه‌آرایی و سفره هفت سین، سفره افطار، شاهنامه‌خوانی و عصر شعر در روستای علی‌آباد و نمایش سوارکاری در سامن را از دیگر برنامه‌های نوروزی این شهرستان برشمرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر با اشاره به اینکه در موزه لطفعلیان، ارگ نوشیجان و مبادی ورودی شهر سفره هفت سین پهن می‌شود، گفت: در نظر داریم تور گردشگری به روستای «پریدر ابوالحسن» برگزار کنیم که به تازگی مسجد این روستا ثبت ملی شد.

جلیلی همچنین از دیگر برنامه‌ها به برگزاری کارگاه زنده هنری، ایستگاه ثبت خاطرات، برپایی بازارچه صنایع دستی، آئین سوگواری در یازدهم فروردین در موزه لطفعلیان، آئین باستانی زورخانه‌ای، برپایی مراسم قرائت قرآن در روستای مالیچه، جشن روزه اولی‌ها و صدور کارت همیاران میراث فرهنگی برای کودکان اشاره کرد.

او گفت: هفته گذشته به مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، ۱۵۰۰ اصله نهال و درخت گز در پنج هکتار از محوطه ارگ باستانی نوشیجان کاشته و نخستین جشنواره طبخ ماهی و غذا‌های دریایی در مجتمع الماس برگزار شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر از برپایی نمایشگاه بهاره با ۸۵ غرفه در محل مصلی حضرت ابوالفضل (ع) از ۲۴ تا ۲۹ اسفندماه خبر داد و گفت: تمامی مایحتاج و ارزاق عمومی مردم در این نمایشگاه عرضه می‌شود.

جلیلی با بیان اینکه ۲۸۲ چشمه سرویس بهداشتی در مسیر گردشگری و تردد مسافران در نقاط مختلف شهرستان تجهیز و آماده سازی شد و روزانه بازرسی‌ها و نظارت‌های مشترک نوروزی انجام می‌شود، بیان کرد: کتابچه الکترونیک گردشگری ملایر به همت شهرداری تهیه و با هشت زبان زنده دنیا در دسترس مردم قرار دارد.

او با اشاره به فعالیت ۹ دفتر خدمات مسافرتی و آمادگی ۱۲ مجتمع خدماتی و رفاهی بین راهی در ایام نوروز، گفت: با تشکیل ستاد دائمی خدمات سفر با چهار ستاد فرعی و شکل‌گیری کمیته‌های ۱۲ گانه، جهان شهر ملایر آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر با بیان اینکه چادر‌های هلال احمر در ورودی شهر در میدان دریاچه کوثر دایر و به مسافران خدمات می‌دهد، گفت: به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر نیز ۱۵۰ المان نوری و ۵۰ المان مناسبتی همزمان با ایام نوروز در سطح شهر نصب و هشت غرفه ویژه شب‌های زنده ملایر در مجموعه بام دایر شده است.

تاکنون بیش از ۳۰۰ اثر و بنای تاریخی در شهرستان ملایر شناسایی شده که از این تعداد بیش از ۲۰۰ اثرر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.