کیومرث هاشمی:

تیم‌داری رسالت وزارت ورزش نیست/ بیشترین اعتبار به کشتی تعلق دارد

وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه تیم‌داری وظیفه وزارت ورزش نیست، گفت: بیشترین اعتبار ما به کشتی تعلق دارد و برای فوتبال هزینه‌ای نکردیم.

کیومرث هاشمی با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» درباره خصوصی‌سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: روزی که آمدیم دغدغه این را داشتیم که چند ماه آینده این دو باشگاه باید در آسیا به میدان بروند. دو تیم به دلیل مالکیت مشترک دچار مشکل می‌شدند که برای آن طرح موضوع شد که مساله حل شود. بر اساس تجاربی که داشتیم به دنبال آن بودیم تا موضوع ریشه‌ای حل شود که این موضوع در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: کار ما در وزارت ورزش سیاست‌گذاری و نظارت است و قرار نیست تیم‌داری کنیم. ما پدر ورزش هستیم و در دولت مسائل را مطرح کردیم. خوشبختانه شخص رئیس جمهوری هم این اعتقاد را داشت و بحث خصوصی‌سازی مطرح شد. اتفاقی خوبی که سالیان سال محقق نشده بود، با همکاری همه ارکان دولت سیزدهم، رقم خورد.

وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: تا امروز ۸۵ درصد به بخش خصوصی واگذار و مشکل حل شده است. در قانون آمده که دولت نمی‌تواند در ورزش حرفه‌ای هزینه کند و رسالت ما هم این نبود. این یک موفقیت برای همه ورزش کشور است.

هاشمی یادآور شد: بحث حق پخش تلویزیونی هم مطرح است که حق باشگاه‌هاست، در لایحه برنامه هفتم آئین‌نامه‌ای مطرح است که این کار به سرانجام برسد و درآمدی برای باشگاه‌ها خواهد بود. از سویی دیگر در برنامه هفتم، مجلس قانونی را تصویب کرده که در اتحادیه فوتبال اروپا هم اجرا می‌شود و به شفاف‌سازی مالی مربوط است و همه مسائل مالی در آن دیده شده است. باید بحث درآمد و هزینه‌ها مدیریت می‌شود البته در ابتدای راه هستیم و این دو باشگاه نیاز به کمک دارند و باید شرایط را به گونه‌ای ساماندهی کرد تا این مسیر به درستی طی شود.

وی افزود: در مسائل کلان هر کمکی لازم باشد انجام خواهیم داد، این دو باشگاه نزدیک به ۴۰ میلیون هوادار دارند و مورد اقبال عمومی هستند و باید نظر مردم هم گرفته شود. سهم ۵ درصدی هم برای مدیران و پیشکسوتان این دو باشگاه مطرح است و باید همه را در این فضا دید.

وزیر ورزش در واکنش به این سئوال که آیا ورزش دچار فوتبال‌زدگی شده یا خیر، گفت: فوتبال‌زدگی را قبول ندارم چراکه فوتبال یک صنعت است، اما این دلیل نمی‌شود حق سایر رشته‌ها را ندهیم. به رشته‌های بومی و محلی هم تاکید و توجه داریم. ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی هم از اهمیت خاصی برخوردار است و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است. امروز در مدارس فرهنگ ورزش زورخانه‌ای در حال گسترش است و در سایر رشته‌های بومی و محلی هم همین روند را طی کرده‌ایم.

هاشمی ادامه داد: بیشترین اعتبار ما به کشتی تعلق دارد چراکه در میادین مختلف و المپیک‌ها افتخارآفرین بوده و کسب مدال کرده است. از نظر اعتباری به فوتبال کمکی مالی نمی‌کنیم، اما در سایر رشته‌های دیگر، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در طول سال بودجه را به فدراسیون‌های ورزشی می‌دهد. دولت در هیچ بخشی برای باشگاه‌های فوتبال هزینه نمی‌کند و این خلاف قانون است.

وزیر ورزش یادآور شد: در برنامه ملی پیشرفت، ۸ دستگاه حضور دارند که از آن جمله می‌توان به آموزش و پرورش اشاره داشت. در این بخش ۱۴ میلیون دانش آموز داریم که باید سلامت آنها حفظ شود. در وزارت علوم، وزارت‌کار و نیرو‌های مسلح نیز همین روند وجود دارد. از سویی دیگر طرح آمایش سرزمینی را هم داریم که یکی از طرح‌های خوب است و در آن عدالت اجتماعی را دیده‌ایم.

وی گفت: طرح آمایش سرزمینی به دنبال عدالت ورزشی است، با این طرح بر اساس استعداد‌ها و شرایط مناطق، امکانات را ارائه خواهیم داد. در گذشته به دلیل دخالت‌های سیاسی شاهد ساخت‌وساز‌هایی بودیم که بهره‌بری نداشته و این فضا‌ها بی‌استفاده رها شده است. ساخت و سازی نخواهیم داشت تا پروژه‌های قبلی به سرانجام برسد. اگر قرار باشد ساخت‌وسازی باشد باید بر اساس اطلاعات، اعتبار لازم و جانمایی صورت گیرد. انزلی مهد فوتبال است، اما ورزشگاهی که دارند در خور مردم این منطقه نیست.

وزیر ورزش تصریح کرد: این طرح به دستور رئیس جمهوری در حال تدوین است و تا امروز ۹۳ هزار محل شناسایی شده، به دنبال آن هستیم تا روند کار به شکلی پیش برود که با تغییر وزیر شرایط دچار تغییر نشود و این طرح ادامه داشته باشد.

هاشمی در مورد رشته‌های زورخانه‌ای و چوگان به عنوان ورزش‌های قدیمی و بومی ایران گفت: زورخانه درآمدزایی ندارد، جذابیتی که در برخی از رشته‌ها وجود دارد جوان‌ها را به رشته‌هایی خاص جلب کرده، اما به دنبال آن هستیم تا این رشته‌ها مورد توجه قرار گیرند. طبق تفاهمی که با وزارت نیرو داشتیم تمام زورخانه‌ها برق‌شان رایگان شد. خیلی از زورخانه‌ها حتی پول آب و برق خود را هم نداشتند. بحث توسعه زیرساخت‌ها هم در دستور است. نزدیک به ۹۰۰ زورخانه دولتی و خصوصی داریم و به دنبال رشد آن هستیم. در بدنه آموزش و پرورش هم این کار را شروع کردیم تا از ظرفیت‌های این بخش استفاده کنیم.

وی در مورد ساخت‌وسازها، اظهار داشت: این از وظایف و تخصص ما نیست و نباید خودمان را درگیر پروژه کنیم. وزارت ورزش نباید وارد این مقوله شود و باید از ظرفیت سایر دستگاه‌ها استفاده کرد. در حال حاضر پروژه‌های بالای ۷۵ درصد را به مرحله افتتاح می‌رسانیم، متاسفانه برخی از پروژه‌ها بالای ۲۰ است که هنوز تمام نشده و باید همه توان خود را برای تکمیل پروژه‌های قبلی بگذاریم. نظر ما این است که باید آنها را به صاحبان اصلی خود که قهرمانان و پیشکسوتان هستند، واگذار کنیم تا ضمن ادامه روند آماده‌سازی ۳۰ سال هم از آن بهره‌برداری کنند.

وی گفت: در مورد چوگان باید بگویم که این ورزش اصیل ماست، البته برای رشد این ورزش نیاز به هماهنگی بین دو فدراسیون چوگان و سوارکاری است که این موضوع نیز در دست اقدام است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
آقای وزیرماتعدادی بازنشسته دوستداری و رزش صبحگاهی چندین سال است از راههای دورونزدیک دورهم جمع میشیم ودراستادیوم شیرودی ورزش میکنیم متاسفانه ازدیروز19اردیبهشت گفتن ساعت بازشدن ورزشگاه 6صبح وورودبانوان از8صبح،عملا جمع 30ساله مارو دارن ازهم می پاشونن،محبت کنیددستوررسیدگی بدهید.آشتیانی
آخرین اخبار