دستیابی به تراز غذایی صفر درصدی ممکن است/سرمایه گذاری 67 هزار میلیارد تومانی برای واحدهای تولیدی

برنامه‌ریزی برای افزایش تولید،صادرات و 6تا 7 درصدی ضریب خودکفایی دانه‌های روغنی از مهم ترین موضوعاتی بود که در نشست خبری برنامه تقسیم کار و منطقه ای برای افزایش تولید ملی مطرح شد.

دستیابی به تراز غذایی صفر درصدی ممکن است/سرمایه گذاری 67 هزار میلیارد تومانی برای  واحدهای تولیدیبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری برنامه تقسیم کار و منطقه ای برای افزایش تولید ملی گفت: در سال 95 اقدامات پیوست داری در خصوص فعالیت های منطبق بر اقتصاد کشور صورت می گزد.

وی ادامه داد: در کنار فعالیت های دیگر از سوی دولت در خصوص جهش و رشد اقتصادی فراهم شده است.

نوبخت تصریح کرد: بیشتر از دو سال و نیم از اقدامات اقتصادی دولت می‌گذرد و در این مدت وضعیت تورم مهار شده و به 11 و 12 درصد تغییر یافته است. همچنین رشد منفی 6.8 درصد به مثبت رسیده است.

وی در ادامه عنوان کرد: حضور فعالان اقتصادی در ایران گویای چرخش لازم برای رشد اقتصاد است چرا که سبب شده بتوانیم از فرصت ها استفاده کنیم.

نوبخت در ادامه اظهار کرد: زمانی می توانیم بگویم که به رشد کافی دست یافتیم که بتوانیم در این امر برنامه ریزی لازم را داشته باشیم همین طور در برنامه ششم توسعه همین رویکرد تهیه شده است.

معاون رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: در برنامه ششم همان طور که در مجلس در سیاست های دولت تعیین شده ما باید سالانه 8 درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که در این خصوص برای دست یابی به چنین برنامه ای به اهداف چشم انداز 20 ساله که تعریف شده دست یابیم.

وی تاکید کرد: برداشته شدن تحریم‌ها باعث می‌شود که اقتصاد ما با سرعت بیشتری حرکت کند اما باید اذعان داشت که در گذشته نیز تحریم‌ها جلوی فعالیت‌های ما را نگرفته بود هر چند آنها را کند کرده بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه برنامه ششم هم اینک در مجلس قرار دارد، افزود: با تجدیدنظر در برنامه ششم توسعه برنامه پنجم یک سال دیگر تمدید می‌شود و ما در این مدت نیز به دنبال دستیابی به رشد 8 درصدی اقتصاد هستیم.

نوبخت گفت: ما با حضور هیئت‌های سیاسی و اقتصادی به دنبال سرمایه‌گذاری در کشور و ایجاد اشتغال و صادرات هستیم که این مذاکرات مقدماتی دارد و ممکن است سرمایه‌گذاری‌های بزرگ تا مدتی قابل مشاهده نباشد اما ما در این مدت نیز نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم.

132 هزار نیروی کار جدید با فعال شدن واحدهای راکد سر کار می‌روند

نوبخت با تأکید بر اینکه طبق گزارش‌ها 36 هزار واحد تولیدی آماده در کشور فرایند خود را با 67 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری طی کرده است، عنوان کرد: 7 هزار واحد از این تعداد راکد مانده که اگر فعال شود، 132 هزار شغل ایجاد کرده و نیروی انسانی جدید مشغول به کار می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تأکید کرد: البته مابقی واحدهای تولیدی نیز با همه ظرفیت کار نمی‌کنند، برخی نیاز به سرمایه در گردش، مواد اولیه یا مشکلات دیگر دارند، اما بخش قابل‌توجه آنها نیاز به سرمایه در گردش دارند.

نوبخت یادآور شد: این توانایی برای کشور وجود دارد که با تجهیز منابع به صورت اهرمی مفید، تسهیلاتی ارزان‌قیمت به واحدها بدهیم و نیاز به موافقت اصولی، تهیه سوله و زمین و ماشین‌آلات نیست، بلکه شناسنامه همه واحدهای تولیدی کشور در اختیار است.

معاون سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور در خصوص 2 هزار طرح عمرانی در کشور گفت: در واقع نزدیک به 2 هزار طرح عمرانی و 10 هزار پروژه تمام و نیمه تمام در حال احداث در کشور وجود دارد که می بایست بر اساس سیاست اصل 44 به بسیاری از این پروژه ها به بخش خصوصی واگذار شود و در این زمینه استانداران اختیار کافی را دارند چرا که این واگذاری موجب شده 400 هزار میلیارد تومان خزانه دولت به پای این پروژه ها ریخته نشود.

ترازی تجاری کشاورزی ایران به منفی 3.2 میلیارد دلار رسید

همچنین محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی بعد ظهر امروز در نشست خبری تقسیم کار ملی و منطقه ای برای افزایش تولید ملی اظهار داشت: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری در چار چوب اقتصاد مقاومتی توانمندسازی نیروی کار، صادرات محصولات محور قرار دادن رشد بهره بری در اقتصاد، افزایش تولید داخلی و نهادها و تامین امنیت غذایی از جمله موضوعاتی است که جهاد کشاورزی در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی بیش از گذشته به آن خواهد پرداخت.

وی با اشاره به حفظ منابع پایه در کشور افزود: با توجه به ارزیابی به عمل آمده توسط کارشناسان در بخش کشاورزی، ظرفیت های طبیعی و توامندی های قابل ملاحظه ای در کشور وجود دارد که بایستی از این ظرفیت ها با حفظ منابع پایه حداکثر استفاده را داشته باشیم.

حجتی با بیان این که حفظ منابع آب و خاک در دستور کار بوده و هست بیان داشت: با وزارت نیرو مذاکراتی در خصوص تعادل بخش سفره های زیر زمینی داشته ایم چرا که یکی از مشکلات عمده در بخش کشاورزی آب است که از این رو در کنار تعادل بخشی به سفره های زیر زمینی حفظ آب، طرح های آبخیزداری در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به افزایش تولید گندم در سال گذشته گفت: در دو سال اخیر با پشتیبانی های خوبی در رابطه با ذخایر راهبردی مورد نیاز در کشور به عمل آمده به طوری که توانسته ایم محصولات استراتژیک و اساسی را از طریق داخل و کسری آن را از طریق واردات تامین کنیم.

لازم به ذکر است گندم که از محوری ترین محصول در کشور است که تنها در شب عید 20 تا 21 روز ذخیره داشته ایم که سال گذشته این میزان به 5 میلیون تن رسید و در اسفند ماه سال گذشته 6 میلیون تن گندم به غیر از آن چیزی که در اختیار بخش خصوصی بود در اختیار دولت قرار داشت و این وضعیت در سایر مواد غذایی مورد نیاز همچون شکر، کنجاله و ... نیز صدق می کند.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که علی رغم همه محدودیت های موجود در کشور تراز غذا در دو سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است یادآور شد: تراز غذا در سال 92 منفی 8 میلیارد دلار بوده، 93 منفی 5.4 میلیارد دلار و آمار یازده ماه سال 94 منفی 3.2 میلیارد دلار بوده و اکنون در میان مدت می خواهیم با برنامه های تهیه شده تراز غذا را به صفر برسانیم.

حجتی با اشاره به این که 10 طرح محوری در چارچوب اقتصاد مقاومتی مطرح است عنوان کرد: افزایش ضریب خود اتکایی محصولات استراتژیک و اساسی از جمله طرح های محوری این برنامه است.

**پیش بینی افزایش 10 میلیون تنی چغندر در سال جاری

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص حفظ ذخایر راهبردی بیان کرد: در واقع برای حفظ ذخایر راهبردی برخی از محصولات تنها با تغییر رویه و سیاست و سرمایه گذاری های خاص در آن زمینه شدنی است به عنوان مثال هر ساله شکر را از دو محل چغندر و نیشکر تامین می کنیم، اما کما این که در دو سال اخیر 60 درصد تولید چغندر افزایش یافته، اما کشت چغندر به سبب کشت بهاره و محدودیت منابع آبی با فراز و نشیب های زیادی مواجه است و به همین خاطر با تغییر رویکرد چغندر به کشت پاییزه امسال می توانیم تولید آن را از 5 میلیون 700 هزار تن به 10 میلیون تن افزایش دهیم.

وی با اشاره به این که کاهش تراز غذایی محصولات تنها متاثر است از افزایش تولید نیست بیان کرد: کاهش تراز غذا در دو سال اخیر مواردی هم چون کاهش قیمت جهانی علاوه افزایش تولید بر آن تاثیر گذار بوده است چرا که به خاطر رکود جهانی قیمت های جهانی کاهش چشمگیری داشته اند.

**خودکفایی گندم در سال 95

حجتی در تکمیل صحبت‌های خود گفت: با وجود اینکه سطح زیر کشت گندم 200 تا 300 هزار هکتار کاسته شده است فکر می‌کنم در سال 95 به خودکفایی در تولید گندم برسیم.

**خودکفایی 70 درصدی دانه های روغنی در برنامه وجود دارد

حجتی با اشاره به این که در چند محصول نمی توانیم به خودکفایی مطلق دست یابیم یادآور شد: با توجه محدودیت منابع آبی نمی توانیم به خودکفایی صد در صدی دانه های روغنی دست یابیم و از طرفی با حمایت های ریالی و سازو کارهای صورت گرفته در سال های آتی تنها 70 درصد امکان خودکفایی وجود دارد همچنین گفتنی است با توجه به افزایش تقاضا در طیور و مزیت نسبی که در زمینه صادرات تخم مرغ وجود دارد ذرت دانه ای به سبب افزایش مصرف محدودیت خودکفایی در آن وجود دارد به همین خاطر کشت فرا سرزمینی در این خصوص مطرح است.

وی با اشاره به وضعیت توسعه گلخانه ها در کشور گفت: علی رغم محدودیت های آبی در کشور وضعیت ما در خصوص گلخانه ها نسبت به کشورهای منطقه از جمله ترکیه عقب تر است به طوری که می توان گفت علی رغم تلاش های صورت گرفته اکنون تنها توسعه گلخانه ها به 9 هزار هکتار رسیده و از این رو وضعیت قابل قبولی در این خصوص وجود ندارد.

وی در ادامه یادآور شد: اگر خیار تولیدی در فضای آزاد را به گلخانه تبدیل کنیم یک میلیارد متر مکعب در آب صرفه جویی کرده ایم و باید گفت که سود تسهیلات مورد نیاز در خصوص توسعه گلخانه ها که در اختیار بهره بردار قرار می گیرد 16 درصد است و معتقدیم که همواره هزینه های مالی تولید را غیر اقتصادی کرده که امیدواریم کاهش یابد.

**ایران بزرگترین تولید کننده ماهی غزا آلا در دنیا

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص کشت ماهی در قفس اظهار داشت: کشت ماهی در قفس از جمله طرح های محوری که تا سال گذشته تنها 100 تن تولید داشته ایم، اما با ارزیابی های که مشاوران نروژی به عمل آوردن می توانیم تولید را به یک میلیون تن در سال افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: با توجه به آن که ایران بزرگترین تولید کننده ماهی غزل آلا در دنیا است کل صید اعم از پرورشی و دریافت 900 هزار تن استکه امیدواریم با وجود هزینه های کشت در آب های ساحلی توسعه کشت پرورش ماهی در قفس در راستای اقتصاد مقاومتی تحقق یابد چرا که این طرح از اساسی ترین برنامه های اقتصاد مقاومتی در کشور است.

جذب سالانه 34میلیون گردشگر

سلطانی فر معاون رئیس جمهور در نشست خبری برنامه تقسیم کار ملی و منطقه ای برای افزایش تولید ملی گفت: سازمان میراث و فرهنگی و گردشگری بخاطر دارا بودن ظرفیت ها توانسته نقش خود در اقتصاد مقاومتی ایفا کند.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت اقتصاد ایران و همچنین به دلیل دارا بودن نیروی انسانی بالقوه در کشور که اکثر تحصیل کرده و جوان سالیانه 4.5 میلیون نفر دانشجو در دانشگاه های ایران مشغول به تحصیل هستند

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به این که ایران دارای ظرفیت بسیار بالا در حوزه گردشگری است، عنوان کرد: ایران در بخش گردشگری دارای تنوع اقلیمی است که این تنوع به گونه ای است که چهار فصل را در یک محدوده داراست.

سلطانی فر در ادامه با اشاره به این که حدود 50 درصد گردشگران خارجی مقصد اول خود را شهرهای مذهبی انتخاب می کنند عنوان کرد: در مشهد سالیانه جذب 34 میلیون گردشگر خارجی و 3 میلیون گردشگر  داخلی وجود دارد.

وی در ادامه یادآور شد: رشد گردشگران در دنیا با نگاهش که دولت در دو سال گذشته داشته است نگاه مثبتی است این در حالی است که رشد گردشگران 4.6 درصد بوده در اروپا 3 درصد در آسیا 5 درصد بوده است.

به گفته سلطانی فر ایران در سال 92 و 93 میانگین رشد 12 درصدی داشته است.

معاون رئیس جمهور در ادامه از سه برابر کردن هتل های 4 و 5 ستاره در ده سال آینده خبر داد و گفت: باید تعداد هتل ها بیشتر شده که این امر نیازمند حمایت از بخش های مالی و اقتصادی کشور است.

دکان قاچاق گازوئیل بسته می شود

در ادامه این گزارش بیژن زنگنه وزیر نفت در راستای این که امسال تولید نفت به تولید ناخالص داخلی کمک خواهد کرد اظهار داشت: در بودجه امسال دو میلیون و 250 هزار بشکه صادرات نفت خام و میعانات گازی در نظر گرفته شده و این امر بدان معناست که تولید نفت به بالای 4 میلیون بشکه خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته در زمینه گاز بالاترین رشد تاریخی را داشته ایم گفت: در شروع دولت یازدهم 47 الی 48 درصد مصرف نیروگاه ها سوخت مایع بوده که در سال 93 به 27 درصد و در سال 94 به 18 درصد کاهش پیدا کرده است و حال امسال می خواهیم سوخت مایع در نیروگاه ها را به زیر 10 درصد برسانیم چرا که این امر تاثیر مهمی در محیط زیست دارد.

زنگنه در خصوص این که سفره پارس جنوبی را در این دولت جمع خواهیم کرد بیان کرد: تاکنون 5 فاز به بهره برداری کامل رسیده و امیدواریم امسال 6 فاز دیگر به بهره برداری برسد .

وزیر نفت با اشاره به آنکه ماه های آتی قراردادهای جدید نفتی به امضا می رسد یادآور شد: علی رغم سر و صداهای زیادی که صورت گرفته طی ماه های آتی قراردادهای مهمی به امضا خواهد رسید.

زنگنه با اشاره به اینکه 5 میلیارد دلار ارزش تولید واحدهای پتروشیمی است گفت: تولید پتروشیمی واحدهای عظیم به مدار می آید که ارزشی حدود 5 میلیارد دلار دارد و گفتنی است که دو واحد گروه آمونیاک در عسلویه و شیراز با ظرفیت 1.8 دهم میلیون تن در سال و یک واحد دو و نیم تنی متانول و سه واحد اتیلن به مدار می آیند که یکی از آنها در مناطق کردنشین مهاباد، سنندج و لرستان است که هر کدام 300 هزار تن ظرفیت دارد.

**هزینه 5 هزار میلیارد تومانی گازرسانی روستاها در سال گذشته 
وزیر نفت با اشاره به گازرسانی روستاها بیان داشت: سال گذشته 4 الی 5 هزار میلیارد تومان به گازرسانی روستاها اختصاص یافت که امیدواریم در سال جاری این امر ادامه یابد به طوری که 90 درصد جمعیت را تحت پوشش قرار دهد.

وی در ادامه یادآور شد: سال گذشته علی رغم خواسته ما و تضمین شرکت نفت هیچ استانی در زمینه گازرسانی روستاها به ما کمک نکرد و هر کاری که انجام شد تنها از منابع ملی صورت گرفته است.

زنگنه با اشاره به دو برنامه اصلی برای توسعه گازرسانی و خطاب به مسئولین استانی گفت: صنایع نیمه تعطیلی در کشور وجود دارد که با سوخت گازوئیل کار می کند اما بایستی به این صنایع کمک کنیم تا مصرف خود را به گاز تغییر دهند چرا که گاز ارزان تر است و به محیط زیست کمک شایانی می کند و در این صورت نیز دکان قاچاق گازوئیل نیز بسته می شود.

وی با اشاره به این که  تامین سوخت کامیون ها و اتوبوس ها باید بر اساس بارنامه انجام شود گفت: در واقع بایستی بارنامه ها به جی پی اس تبدیل شوند چرا که کامیون هایی وجود دارند که اصلاً کار نمی کنند.

وی با بیان این که جایگاه تک پمپه می توانند موجب افزایش رفاه شهروندان شود تصریح کرد: در شهرهای بزرگ و مناطق بالای شهر پمپ بنزین و جایگاه های سوخت با استاندارد به طوری که 7 الی 8 هزار متر زمین داشته باشند شدنی نیست چرا که قیمت زمین در مناطق بالای شهر حدود 100 میلیارد تومان است که نمی توان این رقم را تامین کرد و حال بهتر است در کنار خیابان ها همانند سایر کشورها جایگاه های تک پمپه ایجاد شود و سوخت ارائه کنند که در این صورت شرایط دسترسی به جایگاه ها برای مردم راحت تر خواهد شد و از طرفی این امر می تواند علاوه بر افزایش شغل از میزان آلودگی نیز بکاهد.

وزیر نفت با اشاره به آن که 3 هزار 700 جایگاه بنزین و گازوئیل در کشور وجود دارد یادآور شد: ما با 3 هزار و 700 جایگاه بنزین و گازوئیل در کشور به صورت تک نفره در ارتباط هستیم در حالی که این سیستم در هیچ جای دنیا نیست زیرا آن ها را نمی توانیم از نظر ایمنی و کم فروشی کنترل کنیم و حال بهتر است که آن ها را برند کنیم تا با برندها در ارتباط باشیم به طوری که هر 50 تا جایگاه با یک نفر طرف باشیم آن وقت است که می توان آن ها را کنترل کرد و گفتنی است که برای این کار مشوق هایی در نظر گرفته شده که به موقع درباره آن توضیح خواهیم داد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار