خبرگزاری شین هوا گزارش داد:

لزوم دستیابی به راه حل بلندمدت پس از پیروزی در موصل برای مقابله با ظهور «داعش شماره دو»

پس از پیروزی بر تروریسم در موصل، دولت عراق اکنون بیم آن دارد که بی‌ثباتی‌ها در منطقه منجر به ظهور «داعش شماره دو» شود.

لزوم دستیابی به راه حل بلندمدت پس از پیروزی در موصل برای مقابله با ظهور «داعش شماره دو»به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری شین‌هوا از بغداد در گزارشی با عنوان "لزوم دستیابی به راه حل بلند مدت پس از پیروزی در موصل برای مقابله با تروریسم" می نویسد: حیدر العبادی، نخست وزیر عراق به تازگی از پیروزی در عملیات نظامی آزادسازی موصل خبر داد که سه سال پس از تصرف این شهر توسط عناصر گروه (تکفیری - صهیونیستی) داعش و اعلام خلافت خودخوانده داعش برای اشاعه افراط گرایی و هرج و مرج در سایر نقاط جهان، صورت گرفت.

از سوی دیگر یک گروه دیده بان مستقر در لندن روز سه شنبه اعلام کرد ابوبکر البغدادی، سرکرده گروه  تروریستی داعش کشته شده است. اگر این خبر تایید شود ، مرگ ابوبکر البغدادی می تواند به منزله جدیدترین ضربه مرگبار به این گروه تروریستی باشد.

افراط گرایان، دومین شهر بزرگ عراق را ظرف چند هفته در سال 2014 تصرف کردند

از آن جا که درگیری های فرقه ای در عراق ، جنگ داخلی در سوریه و کشمکش های سیاسی در منطقه، فضاهای مناسبی را برای تقویت تروریسم ایجاد کرده، روند مصالحه و آشتی ممکن است حتی مدت زمان بیشتری به طول انجامد.

عبدالله الجبوری Abdullah al-Jubouri از مقامات بلندپایه ارتش عراق در این خصوص می گوید پس از آن که داعش، موصل و رقه را از دست داد این گروه نوع متفاوتی از جنگ را دنبال خواهد کرد. این گروه اکنون بیشتر بر سازندگان بمب، عاملان انتحاری و کمربندهای انفجاری تکیه خواهد کرد.

وی افزود این گروه می تواند افرادی را برای بمب گذاری انتحاری در اروپا آماده کند و آنها می توانند خسارات بسیار بیشتری به بار آورند. بنابراین، درگیری و مبارزه به زمین غرب کشانده می شود.

اعلام خلافت از سوی ابوبکر البغدادی در سال 2014 در واقع زمینه را برای اشاعه ایدئولوژی های افراط گرایانه در سراسر جهان فراهم کرد که این امر منجر به افزایش حملات تروریستی در برخی کشورها شد. پس از پیروزی مهم در موصل، دولت عراق و ائتلاف ضد داعش تحت فرماندهی آمریکا اکنون بیم آن دارند که بی ثباتی ها در منطقه منجر به تولد "داعش شماره دو" شود.

گسترش حملات تروریستی در سراسر جهان

بسیاری از ناظران می گویند " داعش شماره دو" در واقع پس از آن که افراط گرایان در جنوب آسیا، خاور میانه و شمال آفریقا با ابوبکر البغدادی در سال 2014 اعلام حمایت و بیعت کردند، ایجاد و داعش دومین گروه تروریستی پس از القاعده با قابلیت حمله در سراسر نقاط جهان شد.

به گفته ناظران، ‌علی‌رغم شکست فاجعه آمیز در موصل و حتی مرگ ابوبکر البغدادی، این گروه اکنون می تواند دسترسی جهانی خود را گسترش بخشد.
به عنوان مثال، گروه القاعده حتی پس از مرگ اسامه بن لادن، سرکرده این گروه از سوی نیروهای آمریکایی در سال 2011 قوی تر هم شد. شاخه آن در یمن - القاعده در شبه جزیره عربستان - تقریبا کل استان ابین را در ماه مارس 2011 تصرف کرد. این گروه همچنین ژانویه 2015 به دفتر روزنامه شارلی ابدو در پاریس حمله کرد که بر اثر آن 11 نفر کشته شدند.

عبدالله الجبوری از مقامات ارتش عراق در ادامه اظهارات خود گفت گاهی اوقات این حملات از سوی تروریست های گروه داعش یا از سوی افرادی که تحت تاثیر ایدئولوژی های این گروه قرار گرفتند، صورت می گیرد.

وی گفت افرادی که تحت تاثیر چنین ایدئولوژی هایی قرار گرفتند، بسیار خطرناک هستند و شناسایی آنها بسیار دشوار است. هیچ روند تصمیم گیری گروهی برای آنها وجود ندارد و بنابراین آنها می توانند آزادانه وارد عمل شوند.

این مقام ارتش عراق افزود برخی از این حملات مرگبار در غرب، در اروپا یا در آمریکا برنامه ریزی شدند و آنها فاقد هرگونه دستوالعمل هستند. در حقیقت شیوه عملیاتی گروه داعش، دادن ابزارها و تکنیک های لازم به شبکه های داعش یا افراد با انگیزه شخصی برای به طور مستقل عمل کردن است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد از زمان آغاز عملیات نظامی برای باز پس گیری موصل در 17 اکتبر سال 2016 تاکنون حدود 920 هزار غیرنظامی از خانه های خود گریخته اند. اگرچه دولت عراق وعده بازگشت ایمن این افراد را داده بود اما حدود 700 هزار نفر هنوز بی خانمان هستند. این افراد می گویند که از درگیری های فرقه ای خسته شده اند و خواستار برقراری صلح پایدار بین شیعه و سنی، کردها و دیگر اقلیت ها هستند.

ابراهیم العامری که یک تحلیلگر سیاسی عراقی است در این خصوص می گوید گروه داعش زخم های عمیقی را در جامعه ایجاد کرده و این بدان معنا است که اوضاع در دوران پس از داعش امیدبخش نخواهد بود.

وی در ادامه گفت دولت عراق، (به اصطلاح) ائتلاف بین المللی و هیئت کمک رسانی سازمان ملل به عراق وظیفه دارند راهکار مشارکت بلند مدتی را با تمرکز خاص بر آشتی ملی دنبال کنند که بتواند صلح را بین جناح های عراقی تحکیم و تقویت کند.

انتهای پیام/

 لزوم مبارزه با تروریسم در عراق پس از آزادسازی موصل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۲۱ تير ۱۳۹۶
دیگه نباس نگران باشیم بعد از بغدادیه دیگه هیچ کسی جرأت عملیات تروریستی نداره منتها باس جنازه اش پیدا بشه
آخرین اخبار