جوانه‌های گندم زینت بخش سفره‌های هفت سین می‌شوند

سمنو پزان آیین به جا مانده از تاریخ به قدمت نوروز است که هرساله در خراسان جنوبی پخت می‌شود.

سمنو پزان یکی از مراسم های آئینی و کهن ایران است که مردم خراسان جنوبی همچون دیگر مردم استان ها به اجرای آن می پردازند.

برای پخت سمنو باید جوانه‌های گندم سه روز در آب خیس می‌خورند و پس از جوانه زدن باید آسیاب شوند و عصاره آن گرفته می‌شود.

عصاره شیری رنگ جوانه گندم بعد از پخت چند ساعتی درون دیگ‌های بزرگ آماده خوردن می‌شود.

بانوی بیرجندی گفت: جوانه‌های گندم را از ساعت ۴ عصر تا ۱۲شب روی حرارت گذاشته ام ودر طی این مدت باید مرتب همزده شود تا به غلظت برسد.

وی افزود: سمنو را باید با نیتی همچون هدیه به چهارده معصوم بپزیم.

سمنو پزان آیین به جا مانده از تاریخ به قدمت نوروز است که هرساله با نزدیک شدن به بهار پخت آن مرسوم است.

برچسب ها: سمنو ، هفت سین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.