آمریکا و گروه هفت ناتوان در اعمال سقف قیمت بر نفت صادراتی روسیه

منابع آگاه اعلام کردند افزایش بهای نفت باعث شد گروه ۷ بررسی اعمال سقف قیمت بر نفت صادراتی روسیه را متوقف کند.

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا از زمان آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها را علیه روسیه اعمال کرده اند. اعمال سقف بها بر نفت صادراتی روسیه یکی از اقدامات گروه ۷ شامل هفت کشور صنعتی نزدیک به آمریکا محسوب می‌شود. این در حالی است که شواهد دال بر ناکارآمدی این تحریم هاست. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود امروز (چهارشنبه) اعلام کردند پس از آنکه بهای نفت در بازار انرژی افزایش یافت، گروه ۷ و شرکایش بررسی برنامه اعمال سقف بها بر نفت صادراتی روسیه را متوقف ساختند. گرچه شواهد نشان می‌دهد به دلیل جهش بهای طلای سیاه طی ماه‌های اخیر اکنون روسیه نفت خود را فراتر از سقف تعیین شده در بازار به فروش می‌رساند. 

مقامات غربی می‌گویند روسیه به دلیل آنکه راهکار‌های جایگزینی برای عدم استفاده از کشتی‌های نفتی و شرکت‌های بیمه کننده وابسته به غرب یافته است، آمریکا و متحدانش نمی‌توانند آنگونه که باید سیاست‌های سقف بها بر نفت صادراتی این کشور را اعمال کنند. 

گروه ۷ بعلاوه اتحادیه اروپا و استرالیا ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ برای نخستین بار سقف بهای نفت را بر روسیه اعمال کردند و قرار بود هر دو ماه یکبار در این زمینه تجدید نظر صورت گرفته و فشار‌ها بر مسکو در این زمینه افزایش یابد. 

اکنون چهار مقام آگاه غربی می‌گویند گروه ۷ از ماه مارس تاکنون هیچ تجدیدنظری و بررسی در این زمینه انجام نداده است. این گروه اکنون هیچ برنامه فوری بدین منظور تحت بررسی ندارد. 

یکی از دیپلمات‌های غربی در این باره گفت: ما در ماه‌های ژوئن و ژوئیه بحث‌هایی در این زمینه داشتیم، اما این امر به طور رسمی هرگز جامه عمل به خود نپوشید. با آنکه اتحادیه اروپا تمایل زیادی در بررسی و بازنگری این سقف قیمت بر نفت صادراتی روسیه و اعمال فشار بیشتر بر مسکو داشت، اما آمریکا و گروه ۷ از این موضوع استقبال نکردند. 

طی روز‌های اخیر درپی تصمیم کارتل نفتی اوپک پلاس برای تمدید کاهش داوطلبانه عرضه نفت تا پایان ماه دسامبر، بهای نفت در بازار جهانی شاهد افزایش بود بطوری که نفت برنت دریای شمال برای نخستین بار طی بیش از یک سال گذشته از مرز ۹۰ دلار در هر بشکه عبور کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار