استفاده از نان‌های سبوس دار میزان ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد

سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: مصرف نان‌های سبوس‌دار گندم یا جو ضریب ابتلا به دیابت را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد که ترویج مصرف آنها در جامعه ضروری است.

سعیده محمدی سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: هم اکنون هفت میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند و سالانه ۱۰۰ هزار نفر به آمار مبتلایان دیابت در کشور افزوده می شود.

وی اضافه کرد: تغییر سبک زندگی و استفاده از نان های سبوس دار می تواند در کاهش ابتلا به این بیماری بسیار اثرگذار باشد.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: مصرف نان های سبوس دار در استان باید بیش از گذشته ترویج یابد و تولیدکنندگان آن به مردم معرفی شوند تا مورد تشویق قرار گیرند که در نهایت موجب تضمین سلامتی مردم می شود.

سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه به ارزش نان های دیگر اشاره کرد و گفت: آرد نان‌ لواش نسبت به سنگک از سبوس پایین‌تری برخوردار بوده به طوری که در ۱۰۰ گرم آن‌ ۲۸۳ تا ۲۹۳ کالری انرژی نهفته است.

وی اضافه کرد: میزان جوش‌ شیرین و نمک موجود در نان لواش بیشتر و میزان سبوس‌گیری از آرد مصرفی این نان ۱۲ تا ۱۸ درصد است.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: فقدان تخمیر و از طرفی استفاده از جوش شیرین که به‌شدت قلیایی بوده و سبب تخمیر سریع می‌شود مشکلاتی را به هنگام مصرف ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه در پخت نان بربری از جوش‌ شیرین استفاده می‌شود و به همین دلیل در میان نان‌های دیگر از ارزش غذایی کمتری برخوردار است، اظهار داشت: بیشترین میزان سبوس‌گیری از آرد نان بربری و به میزان ۱۸ تا ۲۱ درصد است از همین رو، بربری سفیدترین نان در بین نان‌های سنتی محسوب می‌شود.

سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: در هنگام تهیه این نان، مقداری سبوس به آن اضافه می شود که این عمل زیان‌بارترین اقدام و آفتی برای سلامتی است.

وی اضافه کرد: آرد باید به صورت مستقیم در تولید نان مورد استفاده قرار گیرد و هرگونه افزودنی مانند سبوس، غیرقانونی و غیربهداشتی بوده و نباید مورد مصرف قرار بگیرد.

محمدی افزود: در این میان سنگک که از نان‌های سنتی و قدیمی ایران است غنی‌ترین نان از نظر تغذیه‌ محسوب می شود چون حاوی بیشترین میزان سبوس است.

وی اضافه کرد: میزان سبوس‌گیری مجاز از آرد این نان ۶ تا ۱۲ درصد بوده و به همین دلیل رنگ آن تیره‌تر و هضم آن کمی طولانی‌تر است.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه این نوع نان دارای خاصیت سیرکنندگی بیشتری است، خاطر نشان کرد: ۱۰۰ گرم این نان حاوی ۲۵۸ کالری بوده و بهترین نان تولیدی از نظر وجود ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌های ضروری بدن است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.